• Daiļava, kas nebaidās lidot — Aerodium vadītāja sieva Ilze Beitāne gatavojas skaistumkonkursam

    Slavenības
    Gita Vīksne
    13. maijs, 2020
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Foto: NO PRIVĀTĀ ARHĪVA
    «Ilze noteikti ir galvenā titula cienīga,» PDz par savu daiļo sievu saka Aerodium vadītājs Ivars Beitāns. Patlaban viņa pilnveido sevi un cer augustā startēt konkursa Mrs. Latvija 2020 finālā.

    Modeles karjeru ziedo ģimenei

    «Jau maza sapņoju kļūt par modeli vai aktrisi,» PDz atzīstas vertikālā vēja tuneļa Aerodium radītāja Ivara Beitāna sieva un divu bērnu mamma Ilze. Reiz izmēģinājusi spēkus skaistumkonkursā Mis un Misters Latvija 2014, pēc sešiem gadiem viņa atkal ir gatava cīnīties par Latvijas skaistākās sievietes titulu. Ilze gatavojas startam skaistumkonkursā Mrs. Latvija 2020, kas no 9. maija pārcelts uz 7. augustu.

    «Ārkārtējās situācijas dēļ Latvijā un visā pasaulē ir atceltas arī visas iepriekš plānotās konkursa finālistu tikšanās. Gatavojamies finālam attālināti – strādāju gan pie sava iznāciena talantu konkursā, gan pie dažādu konkursa tērpu veidošanas,» stāsta Beitāne.

    «Turpinu arī aktīvi sportot – gan pati, gan kopā ar privāto sporta treneri Gintu Valdmani.

    Mums ir tā lieliskā iespēja izmatot privāto mājas sporta zāli un baseinu.

    Lai gan agrāk tas mani neaizrāva, esmu pievērsusies arī skriešanai, jo tagad vēl vairāk jādomā par savu veselību un svarīgi rādīt labu piemēru bērniem,» saka Ilze.

    «Ilzei patīk piedalīties skaistumkonkursos, viņai gribas sevi pierādīt,» atzīst Ivars. «Kad mēs satikāmies, Ilze bija modele. Pēc tam piedzima mūsu bērni, tad šī nodarbošanās uz laiku bija jāpārtrauc.» Taču Ilze vienmēr zinājusi – reiz gribēs šajā vidē atgriezties.

    «Lai piedalītos šādos konkursos, jābūt ne tikai fiziski labā formā, bet arī emocionāli un morāli gatavai."

    "Nav viegli iziet uz skatuves, ja neesi pārliecināta par sevi, un pēc bērnu piedzimšanas mana pārliecība bija kaut kur pazudusi. Turklāt tas arī vairs nešķita tik svarīgi,» stāsta Ilze.

    Piedalīšanās skaistumkonkursā Mrs. Latvija 2020 nākusi īstajā laikā. «Šogad sev biju apsolījusi – atrunas vairs nemeklēšu, ir jāsāk kaut kas darīt lietas labā,» saka Ilze un neslēpj prieku par iekļūšanu konkursa finālā. «Būt vienai no 34 finālistēm ir liels izaicinājums, ir jāspēj izcelties un parādīt sevi!»

    Pateicīga Fogelei par unikālu pieredzi

    «Esmu no Cēsīm – uz Rīgu pārcēlos pēc vidusskolas. 2012. gadā pabeidzu universitāti, pametu darbu un nolēmu īstenot vismaz daļu no bērnības sapņiem,» savu modeles karjeras sākumu atceras Ilze. «Neliela pieredze darbā modeļu aģentūrās un vajadzīgie kontakti šajā lauciņā man bija, tāpēc drīz vien par manu ikdienu kļuva fotosesijas, konkursi un dažādi ar modeļu biznesu saistīti projekti. Esmu piedalījusies arī Playboy konkursā, bijusi vīriešu žurnāla vāka meitene.

    Darbu un izaicinājumu netrūka. Konkursu Miss un Misters Lavija 2014 uzgāju nejauši. Daudz nedomājot, aizpildīju anketu, un drīz vien Inta Fogele mani uzaicināja uz pārrunām. Toreiz īsti neticēju, ka mani izvēlēsies. Pretendentes bija patiešām spēcīgas, un šķiet, ka es biju vienīgā meitene, kas nebija piedalījusies un uzvarējusi savas pilsētas konkursā,» atceras Ilze.

    «Taču es biju to desmit dalībnieku vidū, kas gandrīz gadu veltīja tikai šim konkursam – tikāmies ar dažādiem pasniedzējiem un personībām, mācījāmies visu, sākot no uztura un beidzot ar cīņas mākslu. Šis laiks man deva ļoti daudz, un par to esmu pateicīga Intai Fogelei. Katrs dalībnieks šajā konkursā atstāja pa kādai asarai un sirmam matam, un nebija vairs svarīgi, kuram tika kronis, jo mēs visas bijām lieliskas personības.

    Ar dažiem dalībniekiem es vēl aizvien uzturu kontaktu.

    Jāatzīst, ne viss šādos konkursos ir godīgi.

    Tāpēc ir svarīgi nepazaudēt sevi un izmantot visas iespējas, ko tie sniedz. Diemžēl man konkurss toreiz beidzās ar veselības problēmām, tas liedza tālāk startēt starptautiskajos konkursos,» atceras Ilze.

    Viņas ikdiena saistīta ar darbošanos mārketinga un reklāmas jomā. «Esmu komunikabla, spēju ātri pielāgoties dažādām situācijām un risināt problēmas. Noteikti esmu ļoti atbildīga, uzticama un atvērta, ar plašu fantāziju un nereti trakām idejām,» par sevi saka Ilze. «Turpinu pieņemt arī dažādus jaunus izaicinājumus – esmu stiliste, organizēju fotosesijas un šad tad tām piekrītu pozēt arī pati,» stāsta Ilze.

    Lidot patīk abiem

    Pirms nepilniem četriem gadiem Ilze oficiāli kļuva par uzņēmēja Ivara Beitāna sievu. «Mēs iepazināmies pirms septiņiem gadiem. Abi esam diezgan traki cilvēki, kuriem nepatīk stāvēt uz vietas. Viens no otra esam daudz iemācījušies. Ļoti novērtēju to, ka man ir tik lieliska ģimene. Ka spējam atbalstīt viens otru pat tad, kad neesam kopā,» saka viņa.

    Ivars piebilst: «Viņā ir neizmērojami daudz mīlestības un ģimeniskuma, kuru Ilze ir spējusi dot man un bērniem."

    "Viņa ir īsta sieviete, sieva un māte.»

    Beitāni saka – abi allaž meklējuši arvien jaunus izaicinājumus savā dzīvē, un tas viņus ļoti vieno. Sēdēt uz vietas – tas nav viņu garā! Tāpēc vislabāk uzlādēt baterijas pāris spēj ceļojumos, kas nu uz laiku ir liegti. Taču viņiem abiem ļoti patīk lidot, un to var realizēt arī bez lidmašīnas.

    «Vairākkārt esmu lidojusi virs Gaujas senlejas ar Zērgli. Esmu lēkusi ar gumiju no Sigulda Adventures vagoniņa. Man ļoti patīk lēkšana ar izpletni, un arī to man gribētos labāk apgūt,» aizrautīgi stāsta Ilze. Vīra slavenajā vertikālajā vēja tunelī viņa lidojusi vien pāris reižu. «Sajūta bija neaprakstāma! Es noteikti gribētu iemācīties lidot arī viena pati, taču tam gan vajadzētu garākas vasaras,» spriež viņa.

    Vairs nekur nav jābrauc…

    Pandēmija ieviesusi korekcijas arī Beitānu ģimenes dzīvē. «Ikdienas skrējienu tagad nomainījusi vēl lielāka kopā būšana. Agrāk cēlāmies septiņos no rīta un mājās pārradāmies ap desmitiem vakarā, taču tagad ikdienas temps ir daudz mierīgāks. Ir vairāk laika ikdienai un bērniem. Nekas jau nav apstājies. Vienīgi nav pierasts, ka visu laiku esam tepat, nekur vairs nav jābrauc. Šķiet, Ivars vēl nekad mūsu kopdzīves laikā nav bijis uz vietas tik ilgi,» stāsta Ilze.

    «Izklaides industrija, protams, ir sabremzējusies visā pasaulē, un Aerodium no tā cieš vistiešāk. Daudzi mūsu darbinieki ir atlaisti, taču vēl ir pagājis pārāk īss laiks, lai izdarītu tālejošus secinājumus. 

    Domāju, pēc krīzes paliks un attīstīsies biznesi ar spēcīgākajiem konceptiem, bet sliktākie biznesa modeļi mirs.

    Krīzes iespaidā notiks biznesa vides pašattīrīšanās. Var pat teikt, ka tas ekonomikai ir veselīgi ilgtermiņā,» pārdomās dalās Beitāns.

    «Es šo laiku izbaudu, un mana dzīves kvalitāte ir uzlabojusies. Daudz esmu pie dabas, vairāk sportoju un varu padomāt konceptuālās lietas, kurām agrāk ikdienas steigā nebija laika. Ieguldu sevī,» pavēsta viņš. Arī Ilze atzīst – pie jaunā dzīves ritma viņa esot pieradusi. «Liekas pat forši, ka visu laiku varam būt mājās kopā ar bērniem. Esam pievērsušies garām pastaigām, izbraucieniem ar riteņiem un daudzām citām aktivitātēm, kurām līdz šim neatlika laika. Pat sāk šķist, ka būs grūti atgriezties lielajā skrējiena ritmā.»

    0 komentāri

    Šobrīd komentāru nav. Tavs viedoklis būs pirmais!

    Pievienot komentāru

    Lai pievienotu komentāru autorizējies ar Santa.lv profilu vai kādu no šiem sociālo tīklu profiliem.

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē