• Bondars ceļo un nesteidzīgi meklē darbu

    Slavenības
    Edgars Orlovs
    Edgars Orlovs
    10. februāris, 2023
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Mārtiņš Bondars
    Foto: F64
    Mārtiņš Bondars
    Pagājušās nedēļas otrdienā, piedalījies kolēģa Ivara Ijaba grāmatas «Nepateicīgie» atvēršanas svētkos, nedēļas nogalē Mārtiņš Bondars jau bija devies uz ārzemēm satikties ar draugiem.

     

    «Mazliet izceļoju, bet drīz jau būšu atpakaļ. Vispār dzīvoju mierīgu dzīvi,» žurnālam «Privātā Dzīve» atklāj Mārtiņš. Viņš teic, ka kopš brīža, kad pagājušā gada novembrī beidzās darbs Saeimā, viņš pēc nelielas atpūtas sācis meklēt iespējas, ar ko nodarboties. «Pagaidām ir tāds iespēju apskates laiks. Nekā konkrēta vēl nav, bet gan jau parādīsies,» saka Mārtiņš un piebilst: «Tā pati bēdīgākā ziņa no manis ir tāda, ka jātiesājas pret Latvijas valsti. Bet visādi citādi – ejam tik uz priekšu!»

    PDz iepriekš jau rakstīja, ka parlaments pagājušajā vasarā, īsi pirms 13. Saeimas pilnvaru beigām, kriminālvajāšanai izdeva toreizējo Saeimas Budžeta un finanšu (nodokļu) komisijas priekšsēdētāju Mārtiņu Bondaru. Viņu tur aizdomās par iespējamu dokumentu viltojumu, lai saglābtu ģimenes māju brīnišķīgā vietā uz Mārupes un Rīgas robežas. Tā celta uz zemes, kuru savulaik Mārtiņa sieva māksliniece Ieva Bondare saņēma dāvanā no mammas. Bondari uz tās kopdzīves laikā uzcēluši māju, piepirkuši vēl klāt zemi.

    Zemes īpašums Zemesgrāmatā uz Ievas vārda ierakstīts jau no sākta gala, bet māja kā mākslinieces īpašums ierakstīta vien 2017. gada vasarā – drīz pēc tam, kad Mārtiņam kā Latvijas Krājbankas bijušajam prezidentam kopā ar bankas valdi pirmās instances tiesā tikai piespriests 15 miljonu eiro liels naudassods. Tad arī parādījās informācija – Bondari līgumu, ka ģimenes māja ir atsevišķa Ievas manta, pie notāres, kas šobrīd ir mirusi, reģistrējuši 2006. gadā. Tolaik gan viņi dažādu iemeslu dēļ nav oficiāli reģistrējuši līgumu, kas būtu garantējis – politiķim, ja viņu atzīs par vainīgu zaudējumu nodarīšanā Latvijas Krājbankai, nevar atņemt ģimenes māju.

    Prokuratūra tagad uzskata, ka Bondari varētu būt vainojami iespējamā dokumentu viltošanā un viltotu dokumentu izmantošanā mantkārīgā nolūkā. Bondars jau vairākkārt uzsvēris, ka neesot vainīgs, jo nav pārkāpis likumu. Tagad Mārtiņš atzīst, ka šī tiesa rit pilnā sparā. «Vismaz es ceru, ka pirmajā instancē tiesāšanās laiks ir jau pāri pusei. Mani krimināli tiesā par to, ka es neko neesmu nepareizi izdarījis,» pikti savu viedokli pauž eksdeputāts.

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē