• Berlīnē dzīvojošā Vara Vētras meita Sabīne: Vācija, tāpat kā Latvija, ir veiksmes stāsts

    Slavenības
    Evija Kalnbērza
    4. jūnijs, 2020
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Foto: FOTO NO PRIVĀTĀ ARHĪVA
    Aktiera un dziesminieka Vara Vētras jaunākā meita jau vairākus gadus dzīvo Berlīnē. Vērojot notikumus tur, viņa priecājas, ka Berlīnē daudz tiek darīts dabas saglabāšanā, un uzskata, ka pandēmija ir cilvēku rīcības sekas.

    Pandēmija – laiks aizdomāties par svarīgo

    Sākotnēji Vētras meita Sabīne uz Berlīni devās studēt diplomātiju, taču dzīve iegrozījās citās sliedēs, un viņa strādā vienā no Vācijas bankām par personāla atlases nodaļas koordinatori. Sarunā ar PDz viņa stāsta, ka pavadījusi karantīnā sešas nedēļas un joprojām ir dīkstāvē.

    «Tomēr Vācija, tāpat kā Latvija, ir veiksmes stāsts. Pamazām viss atgriežas savā ritmā, parki ir cilvēku pilni, gaiss kļuvis tīrāks. Sabiedriskajā transportā bez maskas nedrīkst iekāpt, cilvēki ievēro distanci. Arī es šajā laikā cenšos netikties ar nepazīstamiem cilvēkiem,» stāsta Sabīne.

    Viņas prātu īpaši nodarbina vides jautājumi. «Berlīnē man ir daudz domubiedru,» teic Sabīne. Arī par pandēmijas iemesliem viņai ir savs viedoklis. «Manuprāt, pasaule iet pretī iznīcībai. Cilvēki ir daudzu skaistu lietu cēloņi, bet diemžēl rada arī skumji destruktīvas lietas, par to balsodami ar saviem makiem. Esmu skatījusies daudzas zinātniskas dokumentālas filmas, kas man liek šādi domāt.

    Ticu karmai – ja mēs tikai ņemam no dabas un īsti nedodam atpakaļ, tad šis ir laiks, kad par to beidzot aizdomāties.

    Jo vairāk izcirtīsim mežus un nogalināsim dzīvniekus, jo vairāk dabūsim par to atpakaļ…» spriež Vētras meita.

    Grib studēt vides zinības Berlīnē

    Paralēli darbam bankā Sabīne darbojas organizācijā Plan A. «Šī organizācija veic vides pētījumus, aicina cilvēkus apspriest svarīgus jautājumus, piesaista zinātniekus, veic dažādas aktivitātes, lai cilvēki aizdomātos par to, kā samazināt ogļskābās gāzes izmešu ietekmi uz dabu,» stāsta jauniete.

    «Uzskatu, ka šis laiks ir licis cilvēkiem apstāties un apdomāties.» Sabīne stāsta, ka labprāt studētu Vācijā vides zinības un nākotnē atgrieztos Latvijā, lai dotu savu ieguldījumu vides aizsardzības un sakopšanas jomā dzimtenē. «Biju arī Latvijas vēstniecībā Vācijā, kad tur viesojās Latvijas prezidents Egils Levits. Uzdevu viņam jautājumu par koku izciršanu Latvijā, un viņš solīja, ka to nepieļaus,» teic Sabīne.

    Viņa strikti ievēro zaļā dzīvesveida principus ikdienas dzīvē – nelieto plastmasas maisiņus, pērk bioloģiski audzētu pārtiku.

    Sabīne atzīst – cīnoties par dabas resursu saglabāšanu, viņas dzīve kļuvusi krāsaināka un interesantāka. «Ar baltu skaudību skatos, ka Rīgā ir jau veseli trīs zero vaste veikali, bet Berlīnē vēl neviena,» slavē viņa.

    Sabīne atzīstas – viņa ļoti ilgojas pēc ģimenes un draugiem Latvijā. «Daudz sazvanāmies skaipā ar draugiem, apspriežam dažādas tēmas, par kurām sen nebija runāts. Jūtu, ka vēl nekad tik cieši neesam turējušies kopā, kaut arī tas notiek virtuāli. Ļoti ilgojos pēc savējiem un gaidu iespēju braukt mājās. Beidzamo reizi Latvijā biju rudenī, kad precējās mana māsa Māra. Bieži skaipā runājos ar savu lielo brāli Kristapu un mazo brālīti Matīsu Ūvi, kuram ir tikai gads un trīs mēneši. Galvenais – lai viņi visi ir veseli!»

    0 komentāri

    Šobrīd komentāru nav. Tavs viedoklis būs pirmais!

    Pievienot komentāru

    Lai pievienotu komentāru autorizējies ar Santa.lv profilu vai kādu no šiem sociālo tīklu profiliem.

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē