• Armands Simsons sakrāj 15 soda punktus un gandrīz paliek bez autovadītāja apliecības

    Slavenības
    Gita Vīksne
    3. septembris, 2019
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Foto: ARTŪRS ORENĪTS (F64)
    «Biju jau nonācis tik tālu, ka vēl viena kļūda uz ceļa un es varēju atvadīties no savas auto vadītāja apliecības,» PDz atklāj TV raidījuma Superbingo vadītājs Armands Simsons, kuram šovasar izdevies sakrāt 15 soda punktus.

    «Brīdī, kad cilvēks savāc 16 soda punktus, viņam tiek piemērots transportlīdzekļu vadīšanas tiesību izmantošanas aizliegums uz vienu gadu. Man izdevās tikt pie 15 soda punktiem,» sarunā ar PDz vaļsirdīgi atklāj TV raidījuma Superbingo vadītājs un hokeja kluba Dinamo Rīga tehniskais direktors Armands Simsons. «Kā izrādās, brīdī kad esi sakrājis noteiktu soda punktu skaitu, tu no Ceļu satiksmes drošības direkcijas (CSDD) savā e-pastā saņem draudzīgu atgādinājumu par to.

    Tad, kad esi sasniedzis jau 13 punktus, tas vairs nav draudzīgs atgādinājums, bet jau obligāts uzaicinājums apmeklēt soda punktu dzēšanas kursus pie pasniedzēja Oskara Irbīša. Ja noteiktā laikā to neizdari, kā tas gadījās arī man, jo vienkārši nebiju rūpīgi pārbaudījis savu e-pastu, tavu uzkrāto punktu skaitu automātiski palielina par vēl diviem,» savu ceļu līdz 15 soda punktiem skaidro Armands.

    «Nezināšana neatbrīvo no atbildības, tādēļ godprātīgi devos uz, kā es to saucu, CSDD svētdienas skolu.

    Kopā ar citiem tādiem pašiem grēkāžiem, kā pats, tiku mazliet nokaunināts un atkārtoju satiksmes noteikumus.

    Vēlāk devos arī uz poligonu, kur atsvaidzināju braukšanu visdažādākajās dzīves situācijas. Lai gan man nācās tajā visā piedalīties piespiedu kārtā, patiesībā tas bija kolosāls pasākums. Pēc šīm mācībām esmu ja ne gluži svētulis, tad tuvu tam. Brīdī, kad pats dabū pa biksēm, tu sāc visam, kas notiek uz ielas, pievērts daudz lielāku uzmanību. Piemēram, tagad no sava braukšanas stila esmu izslēdzis kreisos pagriezienus pie dzeltenās gaismas. Mani ļoti disciplinē arī mani bērni. Par piesprādzēšanos mašīnā mūsu ģimenē jau gadiem nav nekādas diskusijas. Ja pats neesmu piesprādzējies, jūtos kā izgājis no mājas bez apakšbiksēm,» nosmej Armands.

    Taujāts, vai gandrīz maksimālo soda punktu skaitu sasniedzis pārkāpjot uz ceļa ātrumu, TV raidījuma Superbingo vadītājs noraidoši māj ar galvu: «Patiesībā nē.

    Lielākos soda punktus esmu saņēmis par neatbilstošas kategorijas automašīnas vadīšanu.

    Mums savulaik Dinamo bija Hummer mašīna, kurai kā izrādās ir nepieciešama C kategorija. Biju to palaidis par ausīm, taču saņēmu sodu vienā situācijā, otrā situāciju – un vienā brīdī man jau bija sakrājušies 8 soda punkti. Savukārt reiz braucot no raidījuma Superbingo policija mani apstādināja pie viena no Rīgas krustojumiem ar tekstu: «Jūs pārbraucāt krustojumu pie sarkanās gaismas!» Mēģināju iebilst, ka pabeidzu uzsākto kustību pie dzeltenās gaismas, taču policisti uzaicināja noskatīties multenīti, kurā skaidri bija redzams, kā šķērsoju krustojumu brīdī, kad luksoforā jau deg sarkanais. Tās ir ikdienišķas situācijas, kurās soda punkti arī sakrājas,» teic Armands.

    Lai pierādītu, ka ir labojies, Armands iesaistījās Latvijas Valsts ceļi organizētajā satiksmes drošības kampaņā Nebrauc autā! «Otrdienas rītā, tērpies hokeja tiesneša tērpā, mēģināju pievērst šoferīšu uzmanību kādai Latvijas ceļu problēmzonai – bēdīgi slavenajam Kantora ielas un Lielās ielas krustojumam Mārupē,» atklāj Armands, kas septiņos no rīta aicināja šoferīšus ievērot krustojumā esošo Stop zīmi un līniju. «Nevienu drūmu autovadītāju tik agri nesatiku. Daudzi jautāja – kas te notiek, bet kad norādīju uz Stop zīmi, visi saprata un apstājās,» tā Armands.

    0 komentāri

    Šobrīd komentāru nav. Tavs viedoklis būs pirmais!

    Pievienot komentāru

    Lai pievienotu komentāru autorizējies ar Santa.lv profilu vai kādu no šiem sociālo tīklu profiliem.

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē