• Antra Stafecka atrod jaunu darbavietu; bija gatava strādāt par taksisti

    Dziedātāja
    Anastasija Kuzminova
    24. aprīlis, 2021
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Foto: Instagram
    Dziedātāja ir laimīga, ka laikā, kad radošo profesiju pārstāvjiem ar finansēm klājas gaužām plāni, viņai izdevies atrast radošu un ar mūziku saistītu darbu.

    «Mans pirmais rīta raidījums izskanēja Latvijas Radio 2 dzimšanas dienā,» par savu jauno darbavietu tās 26. jubilejā pavēstīja dziedātāja Antra Stafecka. Viņa izturēja konkursu un kļuva par radio ētera balsi.

    Pieteikusies vakancei pēdējā brīdī, jo šaubījusies par savām spējām, tomēr dzīvesbiedrs Jānis un draugi Antru iedrošināja. Sākumā bija attālinātās pārrunas, tad pārbaude – vajadzēja nolasīt laika ziņas. «Manā dzīvē nav bijis daudz darba interviju, un katra nākamā pārrunu kārta bija stresa pilna. Tomēr jau pēc pāris nedēļām man piezvanīja un paziņoja, ka esmu uzvarējusi konkursā par mūzikas raidījuma vadītāja vakanci,» priecājas Stafecka.

    Antra atzīst – lai gan viņai ir skatuves pieredze un iemaņas darbā ierakstu studijā, radio ir kas pavisam cits. «Uztraucos, vai spēšu tikt galā, jo radio es neredzu klausītājus, tikai runāju mikrofonā. Negribēju pieļaut kļūdas, jo esmu ļoti paškritiska.» Kamēr Antra nav pilnībā apguvusi radio pults smalkumus, ar pogām ētera laikā tiek galā viņas kolēģis DJ Aivis. «Šobrīd esmu ētera balss, un vēl man ir jāveido muzikālās programmas.

    Manuprāt, svarīgākais ir būt dabiskai un neko netēlot, jo klausītāji vēlas dzirdēt personību, nevis datorizētu balsi,» pauž Antra.

    Dziedātāja atzīst – šis darbs viņai daudz nozīmē, jo ārkārtējās situācijas laikā brīžiem nolaidušās rokas. «Kādreiz šķita – kaut man nebūtu jāiet strādāt par pārdevēju! Taču šajā laikā bija brīdis, kad skaidri apjautu – sēžu mājās un audzinu divus bērnus, bet nauda iet uz beigām. Sāku izskatīt visādas iespējas, pat smejoties teicu, ka varētu strādāt par taksisti. Kad saproti, ka jānopelna nauda, lai izdzīvotu, pabarotu bērnus un samaksātu rēķinus, tu zini – ko vajadzēs, to arī darīsi, un bezizejas situācijā tu esi gatavs darīt daudz ko,» teic Antra un piebilst: «Dieviņš tā visu salika, ka man nodarbošanos krasi tomēr mainīt nevajadzēja.»

    Domu pamest savu sirdslietu – mūziku – un doties peļņā uz ārzemēm viņa gan ne reizi nepieļāva. «Ja mēs, radošās jomas cilvēki, tagad visam atmestu ar roku, būtu ļoti bēdīgi. Domāju, cilvēki gaida, lai mēs turpinātu rakstīt dziesmas. Galu galā – gan jau vasarā visu atvērs! Ar pozitīvu skatu raugos nākotnē, un man jau ir jaunas dziesmas. Tādēļ ceru, ka vasarā varēsim atgūt visu iekavēto,» teic viņa.

    Pievienojies dzīvesstila portāla Santa.lv Facebook un Instagram: uzzini vērtīgo, lasi kvalitatīvo.

    0 komentāri

    Šobrīd komentāru nav. Tavs viedoklis būs pirmais!

    Pievienot komentāru

    Lai pievienotu komentāru autorizējies ar Santa.lv profilu vai kādu no šiem sociālo tīklu profiliem.

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē