• Andris Lielais atgriezies Maskavā? «Nolēmu paņemt pauzi…»

    Slavenības
    Zane Piļka- Karaļeviča
    16. decembris, 2022
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Aktieris Andris Lielais esot pazudis bez pēdām...
    Foto: F64
    Aktieris Andris Lielais esot pazudis bez pēdām...
    Latviešu aktieris, kurš daudzus gadus dzīvoja un strādāja Krievijā, dzimtenē atgriezās ar skaļiem paziņojumiem un lielām cerībām. Viņš nosodīja Krievijas karu Ukrainā un pat startēja rudenī Saeimas vēlēšanās. Kad cieta tajās fiasko, pazuda bez pēdām…

    Atgriežoties dzimtenē, Andris Lielais bija cerību pilns un aktīvs. Tūdaļ nobildējās pie Brīvības pieminekļa Rīgā un pauda nosodījumu Krievijas uzsāktajam karam Ukrainā. Bija priekšvēlēšanu laiks, un drīz vien viņš nonāca partiju apvienības Attīstībai/Par! sarakstā. Lai gan Lielais sevi demonstrēja spilgti un pamanāmi, sniedzot intervijas un kaismīgi iesaistoties politiskās diskusijās kameru priekšā, Saeimas vēlēšanās viņš tomēr cieta sakāvi. Šķiet, kam tādam aktieris nebija gatavs. Viņš kā uz burvju mājiena pazuda… Sazvanīt aktieri vairs nebija iespējams, arī sociālajos tīklos viņš neizrādīja nekādu aktivitāti.

    PDz sazinājās ar kinorežisoru Viesturu Alksnīti, lai noskaidrotu, kas noticis ar viņa vēl rudenī visur esošo draugu. «Kopš oktobra viņš atslēdzis visus telefonus, noslēdzis sociālos tīklus un nolīdis pagrīdē. Viņš ļoti pārdzīvo neveiksmi vēlēšanās. Daudzi Andrim teica, ka neīsto partiju bija izvēlējies. Bet kurš gan tādu iznākumu varēja paredzēt? Andris man teica, ka viņš nevēlas ne ar vienu kontaktēties un viņam vajag pārdomāt dzīvi,» atklāts ir Alksnītis.

    Alksnītim gan neesot informācijas, kurā pilsētā vai valstī šobrīd Lielais atrodoties. «Nevaru, protams, neko apgalvot, taču ir pazīmes, kas liecina, ka viņš varētu būt atgriezies Maskavā. Darbu, kas atbilstu viņa līmenim, te, Latvijā, Andrim neviens nepiedāvāja, bet strādāt kaut ko zemāku nevēlējās,» stāsta Viesturs. «Ja tiešām viņš pieņēmis lēmumu atgriezties Krievijā, būs grūti.

    Viņš taču tik lepni atteicās no Krievijas pilsonības. Nezinu pat – maksās viņam tur pensiju, nemaksās…» spriež Alksnītis.

    Pēc Lielā skaļajiem izteikumiem par Krieviju izredzes turpināt tur strādāt savā profesijā šķiet visai niecīgas. Turklāt nenomaksāta parāda dēļ Krievijā Lielajam esot bloķēts bankas konts, liegta pieeja naudas līdzekļiem. «Tā jau saka – nespļauj akā, no kuras tev vēl būs jādzer… Mēs ar draugiem smejamies – gaidām, kad Andris atkal parādīsies kādā no Solovjova raidījumiem. Es gan ļoti ceru, ka kaut kas tāds nenotiks,» atzīst kinorežisors.

    Uz jautājumu, kad viņš pēdējo reizi ar Lielo kontaktējies, Viesturs atbild: «Sazinājāmies 2. decembrī. Viņš apsveica mani dzimšanas dienā, un tas arī viss.» Arī Sarmīte Pīka atzina, ka jau ilgāku laiku neko nav dzirdējusi par Andra gaitām.

    Pēc vairākiem mēģinājumiem PDZ tomēr izdevās telefoniski sazināties ar Lielo, kurš bija mazrunīgs: «Nolēmu paņemt pauzi un publiski nekomunicēt.» Vaicāts vai ir izbraucis ārpus valsts, aktieris apgalvoja, ka esot tepat Latvijā, tikai ārpus Rīgas.

    Vairāk uzzināsiet žurnālā «Privātā Dzīve»!

    • Kā uzņēmējs Juris Savickis uzzināja par savu nāvi. «Visi raudāja un apskāva mani...»
    • Kāpēc Karīna Rubene zaudēja samaņu TV tiešraidē. Viņa atklāj, kā jūtas tagad.
    • Pazudis Andris Lielais. Vai tiešām atgriezies Maskavā?
    • Dziesminieks Kārlis Kazāks atkal apprecējies.
    • Ko par kanāla "Doždj" slēgšanu domā Latvijas slavenības?
    Privātā Dzīve nr50

    Pievienojies dzīvesstila portāla Santa.lv Facebook un Instagram: uzzini vērtīgo, lasi kvalitatīvo.

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē