• Aminata par Covid-19: Šī situācija parādīja, ka uz darbu vien nevar paļauties

    Slavenības
    Lelde Lūse
    12. novembris, 2020
    1 komentārs

    Drukāt

    Saglabāt

    Foto: F64
    Pandēmijas dēļ dziedātājas ilgi gaidītais koncerts Maiga vara pārcelts jau otro reizi – nu jau uz nākamo pavasari.

    «Ir ļoti skumji, jo man ilgi nebija bijuši koncerti. Beidzamais, kuru rīkoju pati, notika 2016. gadā, tāpēc šis koncerts man bija patiešām nozīmīgs,» atzīst Aminata. «Bažījos, kā cilvēki reaģēs uz šo ziņu, taču drīz vien sapratu – mēs pie tā jau esam pieraduši, tas vairs nešokē.»

    Pandēmija radošās gaitas pavisam gan nav apstādinājusi.

    «Kad sākās karantīna, izdomāju – katru dienu rakstīšu dziesmas. Uzrakstīju pirmo un uzreiz sapratu, ka tas varētu būt singls,» par savu jauno dziesmu Šis ir mans laiks stāsta viņa. Dziesmas līdzautors ir mūziķis Mikus Fišfelds. «Dziesma ir par manām izjūtām šajā laikā. Es vienmēr rakstu dziesmas par to, kā jūtos, un šoreiz bija citādāk – nedaudz haotiski, neziņā…»

    Dziedātāja atzīst – tagad viņa vairāk laika var veltīt sev un sen atliktām lietām. «Pirmās nedēļas bija pat ļoti baudāmas – noskatījos vairākas filmas, sakopu dzīvokli, izlasīju grāmatas, kurām citkārt neatlika laika. Man bija sapnis šogad aizbraukt kaut kur pamācīties sērfot. Ņemot vērā, ka ceļot vairs īsti nevaram, atradu iespēju to darīt šeit, Latvijā. Te es piedzīvoju savu pirmo reizi uz sērfa dēļa, un bija forši!»

    Aminata neslēpj – notikumi pasaulē likuši citām acīm paraudzīties arī uz dzīvi kopumā.  «Šī situācija parādīja, ka uz darbu vien nevar paļauties.

    Ja esi karjerists un tev pēkšņi atņem vienīgo kārti, uz kuru liec visu savu dzīvi, tas var būt ļoti sāpīgi.

    Tādēļ dzīvē nepieciešams balanss, lai nav tā – ja sabrūk karjera, sabrūk visa pasaule. Katram ir nepieciešams savs vaļasprieks, ģimene un tuvi cilvēki, kas palīdz tikt pāri grūtībām. Ir ļoti žēl, ka cilvēki patlaban reāli zaudē darbu. Cenšos sevi mierināt ar to, ka viss pāries, arī šis.»

    Aminata cer, ka pavasarī koronavīruss pasaulē un Latvijā būs pierimis un viņa atkal būs uz skatuves. Gaidāmā koncerta programma būs papildināta ar viņas jaunajām dziesmām, kuras, kā smejas pati Aminata, dziedātāja sarakstījusi savā mazajā karantīnas nometnē. «Koncertā būs dzirdamas visas dziesmas, kuras līdz tam laikam pagūšu pabeigt,» sola viņa.

    1 komentārs

    Pievienot komentāru

    Lai pievienotu komentāru autorizējies ar Santa.lv profilu vai kādu no šiem sociālo tīklu profiliem.

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē