• Akuratere internetā pasūta deputātes kostīmus. Jau mēnesi politiķe!

    18. aprīlis, 2022
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Ieva Akuratere
    Foto: F64
    Ieva Akuratere
    Dziedātāja Ieva Akuratere pirms mēneša kļuva par Saeimas deputāti. Tas notika tik pēkšņi, ka uz zvēresta nolasīšanu dziedātājai pat nebijis pienācīga kostīma.

    «Šajā trakajā laikā pēkšņi atnāca ziņa, ka man ir jāstājas amatā, jo Juris Jurašs ir aizbraucis palīdzēt ukraiņiem. Es piedzīvoju pozitīvu šoku un biju laimīga. Visa mana lielā enerģija koncentrējās uz to, ka varu būt deputāte,» par nonākšanu Saeimā PDz saka Ieva Akuratere.

     «Tas bija nedaudz smieklīgi – jau pēc divām dienām man bija jāierodas Saeimā dot zvērestu.

    Protams, nebija ne laika, ne naudas nopirkt jaunu, konservatīvāku kostīmu,

    un es aizgāju tādā, kāds man bija – skaistā, bet nedaudz knapākā, nekā vajadzētu. Zvērestu, paldies Dievam, godam norunāju,» atceras Ieva. Tagad viņa interneta veikalā sev jau pasūtījusi jaunus lietišķus kostīmus.

    Vaicāta, kā mainījusies viņas ikdiena, Akuratere saka: «Man jāceļas sešos no rīta, lai laikus nokļūtu uz sēdēm. Joprojām dzīvoju ārpus Rīgas pie jūras. Katru dienu var izbraukāt uz darbu arī bez degvielas kompensācijām, kuru neizmantoju, jo ir darba alga.»

    Saeimā Akuratere iejutusies ātri. «Kolēģi partijā ir ļoti atbalstoši, sniedz padomus iesākumam. Domāju, ka būs labi. Tā ir mana iespēja šajā laikā darīt vairāk. Es nevaru stāvēt malā, kad pasaule tepat blakus var sabrukt,» saka viņa.«Tas, ka tagad esmu Saeimā, ir mazliet sirreāli. Darbs politikā man nav svešs. Tas ir aizraujošs, ja tā drīkst izteikties,» teic viņa.

    1993. gadā Akuratere kandidēja Saeimas vēlēšanās, taču netika ievēlēta. No 2009. līdz 2013. gadam Ieva bija Rīgas domes deputāte.  2010. gadā viņa atkal kandidēja Saeimas vēlēšanās, bet arī toreiz vēlētāju atbalstu neguva. Balsu pietrūka arī 13. Saeimas vēlēšanās. Taču, kad viņas partijas Konservatīvie biedrs Juris Jurašs nolika mandātu, viņa vieta Saeimā pienācās Akuraterei.

    Pievienojies dzīvesstila portāla Santa.lv Facebook un Instagram: uzzini vērtīgo, lasi kvalitatīvo.

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē