• Aktrise Lilita Ozoliņa: Necenties kādu atdarināt!

    Slavenības
    Evija Kalnbērza
    16. septembris, 2020
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Foto: Ģirts Ozoliņš (F64)
    Zinību dienā aktrise restorānā Kaļķu vārti tikās ar Rīgas Valsts 3. ģimnāzijas audzēkņiem, topošajiem diplomātiem un dalījās atmiņās par saviem skolas gadiem, un deva vērtīgus padomus dzīvei.

    «Mans 1. septembris bija pagājušajā gadsimtā, un prātā palikušas divas skolotājas. Viena man glītrakstīšanā zem katra burta bija salikusi divniekus un trijniekus. Atnācu mājās, raudāju pusi dienas un mammai nevarēju pateikt, kāpēc,» atceras aktrise Lilita Ozoliņa.

    Visvairāk viņai atmiņā palicis 1. septembris, kad aktrise pirmo reizi uz skolu veda savu meitu Liliānu. «Biju kopā ar savu mammu, tēti, omīti un brāli. Tie ir cilvēki, kuru vairs nav, un man šķiet, ka todien man bija pat lielāki svētki nekā manai meitai. Meitai lielākie svētki bija pāris dienu pirms skolas gaitu uzsākšanas, kad pirkām burtnīcas un zīmuļus,» stāsta aktrise.

    Topošajiem diplomātiem, kas uzsākuši mācības etiķetes speciālistes Aijas Strautmanes izveidotajā mācību programmā, kuru apgūstot iespējams veiksmīgi turpināt diplomātijas, starptautisko attiecību, politoloģijas un jurisprudences studijas, Lilita Ozoliņa jaunajā mācību gadā novēlēja: «Cilvēka vērtība ir tad, kad viņš sevi ir izveidojis un izmantojis iespēju kļūt par personību.

    Pirmkārt, svarīgi ir iepazīt pašam sevi –  kas tevī ir labs, kas vēl jāpapildina.

    Svarīgi ir izmantot tikšanās ar dažādiem cilvēkiem – saprast viņus, jo ikviens satiktais cilvēks var iedot mazu graudiņu jūsu personības attīstībai. Necentieties kādu atdarināt vai līdzināties. Saglabājiet sevi tādu, kādu jūs sevi esat iepazinuši.»

    Pasniedzēja un etiķetes eksperte Aija Strautmane AIJA jau vairākus gadus audzēkņus klātienē iepazīstina ar izcilām Latvijas personībām. Šoreiz tā bija aktrise Lilita Ozoliņa, ar kuru Aija iepazinās laikā, kad vadīja ģenerālkonsulātu Sanktpēterburgā.

    0 komentāri

    Šobrīd komentāru nav. Tavs viedoklis būs pirmais!

    Pievienot komentāru

    Lai pievienotu komentāru autorizējies ar Santa.lv profilu vai kādu no šiem sociālo tīklu profiliem.

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē