• Latvijas Modes palātas vadītāja Dita Danosa kļuvusi par dzintara mednieci

    Slavenības
    Anastasija Kuzminova
    13. maijs, 2020
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Foto: Instagram
    Latvijas Modes palātas valdes priekšsēdētāja Dita Danosa palepojās ar pilnu šķīvi mirdzošu akmentiņu, sakot – tās ir jūras dāvanas.

    Dita Danosa šobrīd mīt savā lauku mājā Pāvilostas pusē un strādā attālināti. Katru rītu viņa sāk ar sportiskām aktivitātēm. Tā ir gan skriešana gar jūras krastu, gan braukšana ar velosipēdu. Šajā pavasarī viņai parādījusies vēl kāda aizraušanās – dzintara meklēšana. Zinot, ka iepriekšējā dienā bijusi vētra un tās dēļ krasts ir kā noklāts ar augstvērtīgām sveķu fosilijām, Ditas pastaiga vainagojās ar iespaidīgu dzintara gabaliņu kolekciju.

    «Citus gadus vienkārši skrēju gar jūru un dzintarus nemaz neredzēju, bet šogad nolēmu pievērsties to meklēšanai. Šoreiz tie bija mazi un to bija daudz. Turklāt tie bija izskaloti no jūras vienviet. Krasts bija kā nosēts ar dzintariem!» par neseno lomu priecājas viņa.

    «Pamazām man izveidojies ieradums lasīt dzintarus. Mans mērķis ir sakrāt kārtīgu bļodu ar savu dzintaru, jo vienmēr taču savs ir labāks par svešu,» pasmejas Dita. Lai savāktu pilnu šķīvi, Ditai vajadzēja pusotras stundas.

    «Šajā reizē bija apmācies, un dzintars nespīdēja. Taču, kad parādās saules stari, dzintars viz, un to viegli ieraudzīt,» pamāca viņa.  Kā atšķirt dzintaru no parastiem akmentiņiem? Dita atklāj – tas jāpatur rokā un jāsajūt – dzintars ir silts. Nepieredzējis dzintara meklētājs var uzdurties uz bīstamā fosfora gabaliņiem, tomēr Danosa teic – par tādiem gadījumiem Pāvilostā nav dzirdēts.

    Taujāta, ko plāno iesākt ar prāvo dzintara lomu, Dita stāsta – mazie dzintariņi ir meditācijai un lieti noder pret stresu. «Var iegremdēt rokas tajos un vienkārši paspēlēties. Pirms pāris nedēļām atradu lielākus – melnos dzintarus, kas skaitās labāki un retāki. Tos var izmantot kādā kulonā vai rokassprādzē. Man vienmēr ir gribējies savākt melnos, neapstrādātos dzintarus un uzmeistarot krelles, kuras nēsāt pie tautastērpa. Redzēsim, vai reiz izdosies atrast tik daudz gabaliņu,» prāto viņa.

    Dita zina stāstīt arī par dzintara ārstnieciskajām spējām, par kurām uzzinājusi no apkaimē dzīvojoša ārsta sievas.

    Viņa tos iesaka apliet ar karstu ūdeni īpaša dzēriena pagatavošanai. «No tiem nākot ārā labumi, un apliet var vairākkārt. Uzzināšu, kādu efektu tas sniedz, un, iespējams, nākotnē izmantošu šo recepti. Nezinu, vai tiešām tam ir kāds efekts, bet, ja daktera dzīvesbiedre stāsta, gribas ticēt,» spriež Dita.

    Materiāls publicēts žurnālā Privātā Dzīve, Nr.17

    0 komentāri

    Šobrīd komentāru nav. Tavs viedoklis būs pirmais!

    Pievienot komentāru

    Lai pievienotu komentāru autorizējies ar Santa.lv profilu vai kādu no šiem sociālo tīklu profiliem.

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē