• Topinambūrs – smalkiem restorāniem un slinkiem dārzniekiem

    Dārzs
    Mārīte Gailīte
    Gunta Šenberga
    7. jūnijs, 2023
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Foto: Shutterstock
    2/6Kas topinambūros labs?

    Kas topinambūros labs?

    • Bumbuļi satur ap 2% olbaltumvielu, tajos nav tauku un ir ļoti maz cietes.
    • Tajos uzkrājas līdz 18% polisaharīda inulīna (atbilst cietei kartupeļos), kas uzglabāšanas laikā pārvēršas fruktozē, tāpēc tiem ir salda garša.
    • Atšķirībā no kartupeļu cietes inulīns neizraisa glikēmisko šoku, tieši tāpēc topinambūri ir īpaši ieteicami diabēta pacientiem.
    • Jāņem vērā, ka siltākos audzēšanas reģionos topinambūri uzkrāj vairāk inulīna nekā vēsā klimatā.

    Nākamā lapa

    Pievienojies dzīvesstila portāla Santa.lv Facebook un Instagram: uzzini vērtīgo, lasi kvalitatīvo.

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē