• Laiks barot rozes

    Dārzs
    Santa.lv
    Santa.lv
    12. aprīlis, 2021
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Foto: Shutterstock
    Lai rozes bagātīgi ziedētu, par tām jārūpējas jau no agra pavasara.

    Ja rudenī nepaguvi aplikt rozēm kūtsmēslus, vēl vari izdarīt to tagad. Apkārt rozei 25–30 centimetru attālumā izroc grāvīti, piepildi to ar kūtsmēsliem un apraus ar augsni. Vienai aptuveni piecus gadus vecai krūmrozei pietiks ar spaini mēslu, ja rozīte mazāka un jaunāka – mazāk. Ja kūtsmēslus uzliki rudenī, ierušini tos tagad augsnē apkārt rozei. Lai kūtsmēsli uzsūktos un barības vielas nonāktu līdz rozes saknēm, kas stiepjas dziļi augsnē vertikāli, roze kārtīgi jālaista. 

    Maija vidū laiks dot pirmo pavasara minerālmēslu devu: slāpekli – amonija nitrātu vai jebkuru citu slāpekļa mēslojumu. Pagājušajā gadā stādītai rozei – sauju, divgadīgai – aptuven­i divas saujas, piecgadīgai – piecas saujas. Nevajag baidīties, jo līdz saknēm tik un tā nonāks tikai 50– 70 procenti mēslojuma! Un atkal – uzreiz kārtīgi jāsalaista, lai katrai rozei tiek vismaz pāris spaiņu ūdens, citādi no mēslošanas nebūs jēgas. Divas nedēļas pēc pirmās slāpekļa devas jādod atkal slāpekļa mēslojums – cik rozei gadu, tik saujas mēslojuma. Un atkal salaista.

    Maija beigās sāk dot komplekso mēslojumu. Labs ir šķidrais mēslojums Vito 3, kas īpaši piemērots rozēm un satur daudz mikroelementu, bet der jebkura ražotāja kompleksais mēslojums. Svarīgi no maija beigām līdz augusta sākumam to iedot trīs reizes. Tātad aptuveni maija beigās, jūnija beigās un jūlija beigās. Pēc katras mēslošanas rozes kārtīgi jāsalaista.

    Pievienojies dzīvesstila portāla Santa.lv Facebook un Instagram: uzzini vērtīgo, lasi kvalitatīvo.

    0 komentāri

    Šobrīd komentāru nav. Tavs viedoklis būs pirmais!

    Pievienot komentāru

    Lai pievienotu komentāru autorizējies ar Santa.lv profilu vai kādu no šiem sociālo tīklu profiliem.

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē