• Šobrīd

    weather img

    Rīga +3°C Mākoņains, A vējš, 2.57 m/s

    IZPROT TAVAS SĀPES

    Ko iesākt ar pilnu spaini tomātiem?

    Māja un Dārzs
    Ievas Dārzs
    Ievas Dārzs
    21. augusts, 2021
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Foto: Pixabay
    Iesakām gadu gaitā pārbaudītus padomus, kurus mums ieteikuši zinoši speciālisti un profesionāļi un kurus paši esam izmēģinājuši. Tie tiešām darbojas!

    Ēd svaigus!

    Ēd kā ābolu, griez ripiņās un liec uz svaigas baltmaizes – kā bērnībā. Sarkanos, dzeltenos, lillīgos, strīpainos un vienkrāsainos!

    No brokastīm līdz vakariņām

    Tomāts šajā laikā cienīgs atrasties katrā ēdienreizē. Brokastu omletē, pusdienu sautējumā, launaga kišā un vakariņu salātos. Dod tomātam iespēju!

    Konservē!

    Tomāti želejā, skābēti vai marinēti tomāti, pašu apēšanai vai ciemkukulim – pareizi ir visi varianti.

    Vāri!

    Zupā, lečo, vīriešu zaptē, vienkārši biezenī vai sulā. Ziemā pūles atmaksāsies.

    Žāvē!

    Ja vēlies žāvēt saulē, tad tik ātri kā pie Vidusjūras, kur saule sirsnīgi cepina, tas nenotiks, tādēļ sauc talkā cepeškrāsni vai speciālo žāvēšanas aparātu.

    Tiesa, ja tomātu novākšana sakrīt ar karstuma vilni Latvijā, tad uz priekšu – trīs karstas dienas, un delikatese gatava!

    Mal un saldē!

    Ja reiz tomātu ir tik daudz, ka aptrūkušās burkas un apnikusi stāvēšana pie plīts, vienkārši samal vai sablendē, bet iegūto masu sapildi saldēšanas maisos. Šādas sagataves ļaus ātri tikt gan pie aukstās, gan karstās tomātu zupas.

    Prasi padomu!

    Gribas izmēģināt jaunu tomātu recepti? Apmeklē www.santa.lv sadaļu RECEPTES. Tur atradīsi pārbaudītas receptes un bezgala daudz ideju, ko iesākt ar tomātu ražu!

    Noderīgi

    • Neliec tomātus ledusskapī!
    • Glabā tos istabas temperatūrā! Aukstums iznīcina tomātu spēcīgo aromātu. 
    • Konservēšanai izvēlies stingros, mazos un ovālos tomātus.
    • Lečo un vīriešu zaptei piemērotākās būs sulīgās un gaļīgās šķirnes.
    • Lai ieplaisājuši tomāti pēc novākšanas nesapelētu, apkaisi tos ar sāli.
    • Atceries, ka tomāti, kas novākti ar visu ķekaru, saglabāsies labāk un pārstrādi varēs gaidīt ilgāk.

    0 komentāri

    Šobrīd komentāru nav. Tavs viedoklis būs pirmais!

    Pievienot komentāru

    Lai pievienotu komentāru autorizējies ar Santa.lv profilu vai kādu no šiem sociālo tīklu profiliem.

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Privātā Dzīve

    Vairāk

    Ieva

    Vairāk

    Mans Mazais

    Vairāk

    Māja un Dārzs

    Vairāk

    Auto

    Vairāk

    Astes

    Vairāk

    Klubs

    Vairāk

    Santa+