• Ko darīt ar ziemcietēm rudenī?

    Dārzs
    Ilze Klapere
    8. novembris, 2022
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Foto: Shutterstock
    4/5Vai rudenī jāapgriež dobēs augošās ziemcietes?

    Vai rudenī jāapgriež dobēs augošās ziemcietes?

    Sanita stāsta, ka savā dārzā ziemciešu un graudzāļu pērnos dzinumus apgriež pavasarī: «Reizēm kaut ko apgriežu arī rudenī, piemēram, ja laksti nokrīt gar zemi, sāk pūt un izskatās neglīti, bet lielākoties visu griežu tikai pavasarī. Rudenī neiesaku nogriezt dobēs augošās ziemcietes līdz pašai zemei, jo nekad nevar paredzēt, kāda būs ziema un kad būs sniegs.

    Ja mēs zinātu, ka sniegs būs, varētu pat griezt līdz apakšai, bet, tā kā to nezinām, noteikta garuma dzinumu atstāšana nodrošina, ka augi būs vairāk pasargāti. Piemēram, ja snigs un būs arī vētrains vējš, tas visu sniedziņu aizpūtīs no dobēm prom, bet, ja būs atstāti puķu kāti, sniegam būs, kur ieķerties, un dobē veidosies omulīgāks deķītis kopā ar vēl nenogrieztajiem lakstiem, dažām pērnajām lapām utt.

    Ja viss ir pliks un ziemā uznāk krasas temperatūras svārstības, augi var ciest. Turklāt, ja dobē visu nenogriež un perfekti neizgrābj, tas bagātina arī augsni – vecās lapas nokrīt, sadalās, mikroorganismi tās saēd, un veidojas vajadzīgās trūdvielas… Nogriezt visu varēs pavasarī – bez problēmām!»

     

    Nākamā lapa

    Pievienojies dzīvesstila portāla Santa.lv Facebook un Instagram: uzzini vērtīgo, lasi kvalitatīvo.

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē