• Iedvesmojies: priekšnams skandināvu stilā

    Māja
    Dace Kaņepe
    Dace Kaņepe
    9. decembris, 2021
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Foto: Living4media
    Ja, pārkāpjot slieksni, ir sajūta, ka māja tev uzsmaida, visticamāk, esi ienācis priekšnamā, ko raksturo dabiski materiāli un daudz gaismas.

    Mājīguma simbols – koka grīda

    Priekšnamā izvēloties koka dēļu grīdu, tā var izrādīties gan ieguvums, gan arī izaicinājums. Koks, iespējams, būs glītāks nekā funkcionālās flīzes un piešķirs telpai siltu noskaņu, taču jārēķinās arī ar specifiskāku uzkopšanu, sevišķi, ja pagalmā nav izveidotas bruģa taciņas, mājai nav verandas vai vējtvera, tātad priekšnams ir pirmais, kurā visi ienāk.

    Aktuālas šobrīd ir it kā vizuāli neapstrādātu dēļu grīdas, kurās redzami negludumi, zaru vietas un pat plaisiņas, ko aizdara ar speciālu, kontrastējoša toņa materiālu. Tas ir arī praktisks risinājums, jo uz tādas – ne gluži perfektas – grīdas traipi nebūs tik pamanāmi.

    Dažādu apdaru koka elementi

    Interjerā pirmo vijoli atdodot kokam, jālūko, lai visas koka virsmas nesaplūstu it kā vienā plaknē. Bagātīgāku iespaidu radīs kokmateriāli ar dažādām apdarēm un toņiem, piemēram, raupjāka materiāla (ar redzamām zaru vietām vai izteiktu šķiedru) un viendabīgu, gludu virsmu kombinācija. Lai panāktu vizuālu balansu, līdzīgus koka toņus vēlams izvietot dažādās telpas vietās. Tāpat ieteicams līdzsvarot arī dažādas faktūras.

    Dēlīšu apdare

    Dēlīši ir risinājums, ja vēlas telpu padarīt dinamiskāku vai gluži vienkārši to savākt kopā. Durvju aploda piešķir telpai cienīgāku izskatu, savukārt platu, baltu dēļu griesti iedod šarmantu vintāžas piesitienu.

    Skapītis sīkumiem

    Lai priekšnams nepārvērstos par sīklietu noliktavu, izvēloties mēbeles, var ievērot principu augstāk par zemi. Piemēram, konsoles galdiņa vietā priekšroku dot acu augstumā pie sienas stiprināmam skapītim, kur uzglabāt atslēgas, saulesbrilles un citas sīklietiņas. Šāda izvēle ievērojami atvieglos arī grīdas uzkopšanu.

    Funkcionāls sols

    Lai, ienākot mājā, būtu, kur apsēsties un nolikt somu, nepieciešams sols. Parocīgāks būs tāds, kura apakšējā daļā paredzēta vieta apavu vai manu kastu ievietošanai. Šajā priekšnamā novietots vizuāli neuzkrītošs sēžamais, kura dizains teicami pieskaņojas sienas dēlīšu apdares ritmam.

    Stabilas vērtības

    Austi paklāji un lupatu deķīši ikvienai lauku mājas telpai piešķir omulīgu noskaņu. Novietots priekšnamā, tas turklāt pildīs arī mitruma savākšanas funkciju, tāpēc īpaši jāpiedomā, cik tas būs praktisks. Labāk kalpos biezāka un smagāka materiāla darinājums ar vizuālu raibuma efektu. Taču ārpusē jānovieto pamatīgs abrazīvs kājslauķis dubļu un gružu notīrīšanai.

     

     

    Pievienojies dzīvesstila portāla Santa.lv Facebook un Instagram: uzzini vērtīgo, lasi kvalitatīvo.

    0 komentāri

    Šobrīd komentāru nav. Tavs viedoklis būs pirmais!

    Pievienot komentāru

    Lai pievienotu komentāru autorizējies ar Santa.lv profilu vai kādu no šiem sociālo tīklu profiliem.

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē