• Iedvesmai – interjers kā Amerikas kotedžā

    Māja
    Dace Kaņepe
    Dace Kaņepe
    7. novembris, 2022
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Foto: Living4media.com
    ASV radušās vairākas unikālas stila iezīmes un dizaina ikonas, ko nav grūti iedomāties arī mūsu lauku mājā. Bet, kā zināms, amerikāņu lauku mājas var būt tikpat dažādas, cik pati Amerika. Šoreiz ielūkojamies mājā, kur, izbraucot no galvu reibinošās metropoles, brīvdienas vada tipisks ņujorkietis!

    Fonā – bēšie toņi

    Te valda balto un bēšo toņu palete, turklāt tas attiecas ne tikai uz sienu un griestu krāsojumu, bet arī mēbelēm. Patiecoties tiem, telpa iegūst vizuālu paplašinājumu, bet interjers – ideālu fonu košākiem akcentiem, bieži vien tādiem, kas apliecina patriotismu un piederību amerikāņu kultūrai.

    Dizaina ikonas

    Kā interjera akcents un nemainīga vērtība cauri gadsimtiem daudzu amerikāņu mājās ir kulta dizaineru Čārlza un Rejas Īmsu krēsli, kas pagājušā gadsimta sešdesmitajos gados transformēja ideju par modernu mēbeli. Mūsdienās, iekārtojot telpu, amerikāņi nebaidās izmantot arī šo krēslu atdarinājumus.

    Vienkāršības un glamūra mikss

    Lai brīvdienu mājas interjers iegūtu gaumīgu balansu, tajā nepieciešams vismaz viens, kaut neliels, rotaļīgs pretstats kopējam stilam. Arī klasiskā ņujorkieša lauku īpašumā redzēsiet izteiktas glamūra iezīmes – uzkrītošas detaļas, kas kontrastē ar dabas materiāliem un liek ienācējam piesiet aci.

    Atklātas griestu sijas

    Lauku kotedžai raksturīgas atklātas, neperfektas griestu sijas un redzama raksturīgā divslīpju jumta kore. Pat ja sijas mājai oriģināli nav bijušas vai nav saglabājušās, tās izmanto kā dekorācijas.

    Skapji uzglabāšanai

    Amerikāņiem patīk kārtība, tāpēc izteikta iezīme ir lielāki un mazāki skapji mantu glabāšanai. Tiem raksturīgas dažādu izmēru durtiņas, kas veido vairākus nodalījumus. Lauku virtuvēs joprojām aktuāli ir tā sauktie Hooser Cabinet, kas īpaši populāri bija 20. gadsimta sākumā, – brīvstāvoši skapji ar vairākiem nodalījumiem, kuros uzglabāt gan piederumus, gan pārtikas produktus.

    Pievienojies dzīvesstila portāla Santa.lv Facebook un Instagram: uzzini vērtīgo, lasi kvalitatīvo.

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē