• Marokas palete tavā interjerā

    Māja
    Dace Kaņepe
    Dace Kaņepe
    29. jūlijs, 2022
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Foto: Living4media
    Terakotas toņa sienas, koka mēbeles, spilgts, smagnējs tekstils, ornamentu rotājumi un rokām veidotie amatnieku darbi. Marokas stilu ir grūti sajaukt ar citu!

    Košas plaknes

    Marokas stilam raksturīgs krāsu pilnbrieds, un viens no tā raksturlielumiem ir sienas spilgtos, siltos toņos. Šobrīd ļoti aktuālo nevienmērīga krāsojuma efektu iespējams panākt, lietojot naturālas izcelsmes (kaļķa vai kazeīna) krāsas. Marokāņiem ar vienu košu sienu var šķist par maz – bieži vien uz citas klāj pretēju, taču tikpat intensīvu toni. Šeit saulrieta oranžais kombinēts ar viņiem mīļo sūnu zaļo, kalpojot par uzticamu fonu atraktīvajām mēbelēm un dzīvajiem augiem.

    Koka mēbeles

    Marokas mājai piedien gan klasiskas koka mēbeles, gan tādas, ko raksturo sarežģītāks izpildījums, piemēram, neparastas formas vai kokgriezumi. Askētiskas mēbeles arābu stilam raksturīgo komfortablo laipnību iegūst, papildinātas ar košiem nomadu stila spilveniem vai mīkstiem plediem. Viens no aktuālākajiem mēbeļu krāsu toņiem ir okeāna zilais, turklāt krāsainās droši var kombinēt ar tādām, kas ir dabiska koka tonī.

    Flīzes un paklāji

    Šā stila interjers nav iedomājams bez flīzēm – jo košāk, jo labāk! Ja tam raksturīgo ornamentu flīžu vietā izvēlas atturīgāku, piemēram, viena toņa akmens flīžu, risinājumu, kā akcentu izvēlas košu paklāju ar pamanāmu tekstūru. Tā raksts drīkst būt kontrastējošs – Marokas stilā šajā ziņā nav noteikumu, jo vienā telpā draudzīgi sadzīvo gan rokdarbi un zīds, gan ziedu, svītru un ornamentālie raksti.

    Koka un māla aksesuāri

    Krāsas nav vienīgās Marokas stila liecinieces. Otrs būtisks spēlētājs ir aksesuāri, turklāt katrai detaļai telpā ir nozīme. Puķu pods uz kājiņām, ziedi (arī mākslīgie!), dažādu stilu un materiālu figūriņas, kas attēlo marokāņu mežonīgo dabu un dzirkstošo temperamentu, – tas viss liek ieelpot romantisko Ziemeļāfrikas smaržu.

     

    Pievienojies dzīvesstila portāla Santa.lv Facebook un Instagram: uzzini vērtīgo, lasi kvalitatīvo.

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē