• FOTO: Ugunīgās skaistules – labākās oranžo rožu šķirnes iesaka Romija Andersone

    Dārzs
    Romija Andersone
    13. aprīlis, 2022
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Foto: No personiskā arhīva
    2/11‘SUPER TROUPER’

    ‘SUPER TROUPER’

    ‘SUPER TROUPER’ (Gareth Fryer, Lielbritānija, 2008). Kādu dienu uz īsu sarunu manā dārzā ienāk kaimiņiene. Pēkšņi, pārtraukdama sakāmo, viņa dodas pāri zālienam uz pretējo pusi un iesaucas: «Kas tev šī par rozi?» Biju manāmi izbrīnīta, jo līdz šim paziņa nekādu interesi par ziedu karalienēm nebija izrādījusi. Nesagaidot manu atbildi, viņa noskalda: «Man šo vajag!»

    Tieši ar floribundrozi ‘Super Trouper’ pirms pāris gadiem sākās manas kaimiņienes rožu mānija, un nu jau viņa nav apturama, lai gan solījās apstāties pie pirmā rožu desmita. Tad nu zini, ka šī šķirne ir ideāls kandidāts, ar ko sākt savu pirmo rožu dobi. Zieda krāsa ir tik ugunīga, ka ne velti to mēdz dēvēt par dārza lampiņu. Mirdzoši oranžie ziedi tevi priecēs līdz pirmajām salnām visu vasaru jebkuros laika apstākļos. Ziedu kontrasts ar tumši zaļo un blīvo lapojumu ir ievērības cienīgs.

    Spēcīgi zarotais, kompaktais krūms augstumā ap 80 cm iederēsies dobes priekšplānā, šķirne izceļas ar labu noturību pret slimībām. Savā ziedēšanas kulminācijā tā vien šķiet, ka krūms piebērts ar spilgti oranžiem apelsīnu augļiem. Zieda izmērs ir 9–10 cm diametrā, plaukšanas sākumstadijā – augstu centrēts. Šķirne ir piemērota arī audzēšanai podos vai apmaļu veidošanai. Aromāts gan tai neliels, taču tas nemazina šķirnes vērtību.

    Nākamā lapa

    Pievienojies dzīvesstila portāla Santa.lv Facebook un Instagram: uzzini vērtīgo, lasi kvalitatīvo.

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē