• FOTO: Ingunas Smilšarājas dārzā sirdi priecē tulpes, krokusi un sniegrozes

    Dārzs
    Inguna Smilšarāja
    11. aprīlis, 2022
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Foto: Andris Smilšarājs
    10/11Austrumu ziemziedes

    Austrumu ziemziedes

    Austrumu ziemziedes (Helleborus orientalis). Ziemziedes jeb sniegrozes pieskaitu pie vērtīgākajiem augiem dārzā, jo, pateicoties dekoratīvām ziemzaļām lapām, tās ir skaistas visa gada garumā. Populārākās ir austrumu ziemziedes un to hibrīdi, bet ir arī citas. Zied ļoti ilgi – vairākus mēnešus – un laikā, kad viss vēl guļ vai tikai mostas.

    Manā dārzā sniegrozes labi aug un nedaudz izsējas. Sējeņi uzzied pēc pāris gadiem dažādās balti-sārti-bordo krāsu gammās. Kad stādi vēl nebija plaši pieejami, dažas sadalīju un sastādīju lielākās grupās zem kokiem un krūmiem. Ar ceru dalīšanu var pavairot tās šķirnes, kuras vislabāk patīk, jo iegūstam identiskus augus. Sējeņiem ziedi mēdz būt atšķirīgi no mātesauga, tomēr visi skaisti.

    Sniegrozes vislabāk jūtas nelielā noēnojumā – zem lapu kokiem. Bezlapu stāvoklī tiek klāt saules gaisma, kas nepieciešama ziedēšanai, bet vēlāk koku lapotne dod ēnu un pasargā biezās lapas no sakalšanas. Ziemziedes prasa kaļķainu augsni un labu drenāžu.

    Praktisks padoms – nemetiet ārā olu čaumalas, bet pierociet tās pie savām sniegrozēm. Pateicībā tās atbildēs ar bagātīgu ziedēšanu!

    Nākamā lapa

    Pievienojies dzīvesstila portāla Santa.lv Facebook un Instagram: uzzini vērtīgo, lasi kvalitatīvo.

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē