• FOTO: Aprikožu krāsas rožu šķirnes iesaka kolekcionāre Romija Andersone

    Dārzs
    Romija Andersone
    20. jūnijs, 2022
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    2/12‘MARIE CURIE’

    ‘MARIE CURIE’

    ‘MARIE CURIE’ (Meilland, 1996). Bagātīgi ziedoša floribundroze ar diezgan blīvi zarotu krūma formu, kas aug vairāk platumā nekā augstumā (tā ir diezgan bieži vērojama iezīme šīs selekcijas šķirnēm, kuras dēļ tās dažreiz dēvē par klājeniskajām rozēm). Vidēji pildītā zieda izmērs nav liels (6–8 cm diametrā), taču to daudzums ziedkopā ir pat līdz desmit.

    Man šī šķirne tik ļoti patīk, ka aug dārzā gan krūma, gan stumbra rozes formā. Pirmais vienmēr uzzied rožu koks, jo aug mājas dienvidu pusē pilnā saulē cauru dienu, pret ko roze nebūt neprotestē. Daudzveidīgā krāsu spēle atkarīga no laika apstākļiem, kuru ietekmē ziedā var manīt gan oranžo apelsīna krāsu, gan aprikožu, gan mango augļu toņu nianses, gan vara dzelteno un gaiši rozā. Uzjautrināja lasītais kādā vācu interneta avotā, ka rozei ir garneļu krāsa.

    Zinātāji saka, ka ziediem piemīt viegls krustnagliņu un muskatrieksta aromāts, ko vēl neesmu iemācījusies atpazīt. Krūma augstums un platums manā dārzā ir ap 90 cm, lapojums spīdīgs. Šķirne ir izturīga, ar labu ziemcietību, piemērota arī audzēšanai podos. Mirkļus, kad zieds pilnībā atvēries un parāda savus zeltainos putekšņus, garām nelaiž bites.

    Nākamā lapa

    Pievienojies dzīvesstila portāla Santa.lv Facebook un Instagram: uzzini vērtīgo, lasi kvalitatīvo.

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē