• 5 idejas pieliekamā kambara iekārtojumam

    Mājokļa iekārtošana
    Santa.lv
    Santa.lv
    8. oktobris, 2020
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Foto: Shutterstock
    Daudzos mājokļos ir kāda bieži piemirsta telpa, kas varētu atrisināt gan nekārtības, gan mantu daudzuma radītās problēmas. Šī telpa ir pieliekamais kambaris.

    Pieliekamajā kambarī nereti valda haoss – ir grūti atrast nepieciešamo, un mantas ir sakrāmētas kaudzēs, kas sagāžas, ja mēģina paņemt kaut ko vienu. Tam visbiežāk ir divi iemesli – pirmkārt, cilvēkiem ir nosliece uzkrāt mantas un, otrkārt, viss tiek vienkārši krauts uz grīdas.

    “Tiklīdz kaut ko sāk likt grīdas, veidojas kaudze. Tas, protams, ir neērti, jo ik reizes, kad kaut kas ir jāatrod, rakņājoties rodas arvien lielāka nekārtība. Tiek nelietderīgi aizņemta grīdas platība, nemaz nerunājot par to, ka šādas mantu grēdas ir bīstamas bērniem un mājdzīvniekiem, ja tādi ir,” skaidro IKEA interjera dizaina nodaļas vadītājs Dariuss Rimkus. «Apmeklējot Latvijas iedzīvotāju mājokļus, esam novērojuši, ka pieliekamie kambari un balkoni daudzviet netiek pilnvērtīgi izmantoti. Parasti tos novērtē par zemu nelielā izmēra dēļ. Taču arī pavisam mazā telpā ir iespējams izveidot funkcionālu iekārtojumu un salikt vairāk mantu, nekā domājam.»

    Kā optimāli izmantot pieliekamo kambari?

    1. Skapis pārtikas krājumiem.
      Pat tad, ja vietas ir pavisam maz, ir vērts izvēlēties sienas plauktus, ko izvieto pie visām sienām un kas sniedzas no grīdas līdz griestiem. Ja izvēlēsies seklus plauktus, tie neaizņems daudz vietas uz grīdas, turklāt burkas un bundžas būs labāk pārskatāmas.

      Plauktos, kas atrodas tuvāk griestiem, var noglabāt retāk lietotas mantas, piemēram, Ziemassvētku rotājumus. Ja kastes ir caurspīdīgas, saturs ir redzams uzreiz, bet var izmantot arī etiķetes. Efektīvai mantu kārtošanai noder arīpakaramie (liekami uz durvju augšējās malas vai pie sienas) un stangas.

      Turpat tuvumā var novietot saliekamas kāpnes, lai visu varētu ērti aizsniegt. Kad kāpnes nav nepieciešamas, tās var vienkārši pakarināt pie sienas.
    2. Garderobes skapis.
      Pieliekamais ir lieliska vieta, kur iekārtot skapi, īpaši tad, ja mājoklis ir neliels un iebūvētiem skapjiem īsti nepietiek vietas.

      “Ar vairākām drēbju stangām var izveidot risinājumu vairākos līmeņos, netālu no griestiem var pielikt plauktus ceļasomām, cepurēm, nesezonas apģērbam un citām retāk lietotām mantām. Ja dzīvo ar kādu kopā, pie vienas sienas var izveidot risinājumu vienam, bet pie otras – otram,” ierosina dizaineris.
    3. Veļas telpa.
      Ja pieliekamajā kambarī ir iespējams viegli ierīkot ūdensapgādi, tur var ielikt veļas mazgājamo mašīnu, plauktu, veļas žāvētāju un veļas grozus. Plaukti noderēs, lai saliktu pa rokai mazgāšanas līdzekļus, un turpat var glabāt nelielu gludināmo dēli un gludekli sienas turētājā – tas neaizņems daudz vietas.
    4. Darba vieta.
      Kādā IKEA pētījumā tika noskaidrots, ka katrs piektais (19 %) respondents vēlētos, lai mājās būtu atsevišķa istaba vai vismaz īpaši iekārtota vieta darbam. Tas būtu svarīgs faktors, pārvācoties uz jaunu mājokli. Dariuss Rimkus uzskata, ka pieliekamais kambaris ir ļoti piemērots šādam mērķim.

      “Ja telpā var ielikt galdu – lieliski! Bet, ja vietas ir pavisam maz, iespējami arī ļoti kompakti, daudzfunkcionāli risinājumi, piemēram, pie sienas stiprināma plauktu kombinācija ar rakstāmgaldu,” stāsta interjera dizainers.
    5. Telpa vaļaspriekam.
      Reizēm ikvienam ir nepieciešams laiks, kad var nodoties vaļaspriekam. Ja tavam vaļaspriekam jau sen derētu atsevišķa telpa, bet tādas vēl nav, varbūt ir vērts apsvērt iespēju iekārtot to pieliekamajā kambarī. “Var iekārtot vietu datorspēļu spēlēšanai, stādu vai pat sēņu audzēšanai vai vaļasprieka piederumu glabāšanai, lai tie nevienam netraucētu,” iesaka speciālists.

    0 komentāri

    Šobrīd komentāru nav. Tavs viedoklis būs pirmais!

    Pievienot komentāru

    Lai pievienotu komentāru autorizējies ar Santa.lv profilu vai kādu no šiem sociālo tīklu profiliem.

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē