• dedzināt sveces, lai nekaitētu veselībai

    Māja
    Inga Melberga
    21. janvāris
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Foto: Mirkan Tunc / Shutterstock
    Sveces palīdz aizgaiņāt ziemas tumsu un ienes mājās omulību. Taču, lai izvairītos no kaitīgu un piesārņojošu vielu nonākšanas gaisā, sveces jāizvēlas un jādedzina pareizi. Lūk, sešas lietas, kas jāņem vērā, dedzinot sveces.
    • Dod priekšroku videi un veselībai draudzīgākām svecēm. Vērtējot tieši degšanas procesu, tās ir sveces, kas izgatavotas no augu izcelsmes eļļām. Te populārākās ir sojas, rapša, palmu eļļas un no citu augu taukiem darinātas sveces. Tās sadegot rada mazāk sodrēju nekā parafīna sveces. 

    • Lai samazinātu dūmošanas iespēju, pirms aizdedzinām nopūstu sveci, vajadzētu noņemt degļa augšgalā sakrājušos degšanas blakusproduktus, bet, ja deglis degšanas gaitā kļūst pārāk garš un izliecas ārpus liesmas, tas jānogriež ar šķērēm. 

    • Caurvējš svecei traucēs degt vienmērīgi, izraisot dūmošanu un pastiprinātu kvēpu izdalīšanos.

    • Svarīgi būt racionāliem un sveci dedzināt tā, lai nodeg viss diametrs, tādēļ ir ražotāji, kas uz sveces iepakojuma norāda, ka vienā reizē sveci nevajag dedzināt ilgāk par, piemēram, četrām stundām. 
    • Konteinersveces ieteicams dedzināt, kamēr vaska virskārta izkūst līdz trauka maliņām, pretējā gadījumā svece izdegs tunelī uz leju un samazināsies tās degšanas laiks.
    • Nodzēst liesmiņu pareizāk ir nevis nopūšot, bet gan izmantojot speciālu zvana formas kausiņu. Tas mehāniski apslāpē liesmu un kavē skābekļa piekļuvi, tādējādi nodzēšanas brīdī samazinot nevajadzīgu dūmošanu.  
    • Pēc sveču dedzināšanas telpas jāizvēdina.

    Pievienojies dzīvesstila portāla Santa.lv Facebook un Instagram: uzzini vērtīgo, lasi kvalitatīvo.

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē