• Sevastova uzvar un iekļūst Baltic Open ceturtdaļfinālā

    Sabiedrība
    Ziņu aģentūra LETA
    24. jūlijs, 2019
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Foto: Foto no Anastasijas Sevastovas Facebook konta
    Latvijas sieviešu tenisa pirmā rakete Anastasija Sevastova trešdien Jūrmalas WTA International jeb Baltic Open turnīra otrās kārtas spēlē izcīnīja uzvaru, tādējādi sacensības viņa turpinās ceturtdaļfinālā.

    Turnīra pirmais numurs Sevastova (WTA 11.) otrajā setā ar 6–7 (3:7), 6–2, 6–4 pārspēja slovēnieti Dalilu Jakupoviču, kura reitingā atrodama 147.vietā.

    Otrais mačs Jūrmalas kortos latvietei neiesākās tik veiksmīgi kā dienu iepriekš, jo pretiniece spēja nobreikot Sevastovu pie viņas pirmās serves, panākot 2–0. Turpinājumā latviete atbildēja ar to pašu, bet jau nākamajā geimā slovēniete vēlreiz lauza Sevastovas servi, panākot 3–1. Sestajā geimā, esot iedzinējos ar 1–4, Latvijas pirmā rakete spēlēja droši pie 30:15 saīsinot sitienu, kas padevās rezultatīvs, bet ar nākamo servi izdevās pietuvoties, panākot 2–4. Uzvaras gājienu Sevastova turpināja arī septītajā geimā, kad vairākkārt piespieda pretinieci kļūdīties, sasniedzot jau minimālu deficītu 3–4, bet nākamajā izspēlē pie savas serves, izdarot arī saīsināto sitienu, panākts 4–4.

    Veiksmīga padevās arī pirmā seta otrā puse, kurā Sevastovas pretiniece trīs reizes spēja panākt neizšķirtu, tomēr latviete ar otro breikbumbu lauza pretinieces servi, iegūstot iespēju servēt par uzvaru setā. Latviete ātri vien panāca 30:0, bet turpinājumā kļūdījās un rezultāts kļuva 40:40, taču pēc garām izspēlēm pārsvaru ieguva slovēniete, uzvarēdama geimu. Saspringtais mačs nonāca līdz taibreikam, kurā pirmo pārsvaru ar 4:1 ieguva slovēniete, kura turpinājumā Sevastovai ļāva iegūt vien divus punktus, uzvarot taibreikā ar 7:3.

    Otrajā setā slovēniete jau pie pirmās iespējas gribēja lauzt Sevastovas servi, tomēr latviete to nosargāja, tāpat kā otro servi, kurā pretiniece ieguva vēl vienu breikbumbu.

    Lielisku aizsardzību Sevastova demonstrēja arī ceturtajā geimā, kad panāca 40:15, bet brīdi vēlāk jau lauza pretinieces servi, panākot cerīgo 3–1. Pie savas serves latviete izpildīja gan saīsināto sitienu, gan raidīja bumbiņu laukuma stūros, kas ļāva iegūt jau lielāku pārsvaru 4–1. Mača turpinājumā pie savas serves izdevās panākt 5–2, bet astotajā geimā jau otro reizi šajā setā izdevās lauzt pretinieces servi, precīzi sitot pa sāna līniju, kas ļāva panākt 6–2.

    Trešajā setā abas spēlētājas visai ātri guva uzvaras pie savas serves, līdz Sevastova ceturtajā geimā piespieda pretinieci kļūdīties, panākot 3–1. Slovēniete gan nenokāra galvu un nākamajā izspēlē atbildēja ar to pašu – lauzta pretinieces serve, bet sestajā geimā ar precīziem sitieniem gar sāna līniju panāca neizšķirtu 3–3. Neapturama Jakupoviča bija arī septītajā geimā, kad ātri vien panāca 40:0, iegūstot trīs breikpunktus.

    No tiem divus Sevastova atspēlēja, bet trešais mēģinājums bija nesekmīgs, nonākot iedzinējos ar 3–4. Astotajā geimā Jakupoviča nebija apmierināta ar tiesneša pieņemto lēmumu, par to, ka bumbiņa bijusi autā, kas, visticamāk, ietekmēja viņas sniegumu turpmākajā izspēlē, jo ar ceturto breikpunktu latviete izlīdzināja rezultātu.

    Sevastova nākamajā geimā pie savas serves guva drošu panākumu, bet brīdi vēlāk neapmierinātā slovēniete pieļāva divas kļūdas nonākot iedzinējos ar 0:30. To gan izdevās izlabot, iegūstot neizšķirtu 40:40, bet nākamajās divās izspēlēs slovēniete divreiz sita autā, Sevastovai svinot uzvaru ar 6–4.

    Par iekļūšanu ceturtdaļfinālā Sevastova nopelnīja 60 WTA ranga punktus.

    Latvija šāda līmeņa WTA sacensības uzņem pirmo reizi vēsturē. Turnīra rīkotāja ir Krievijas sporta mārketinga aģentūra ONE SGM, bet iepriekš šīs sacensības tika rīkotas Maskavā, tomēr pērn nolemts tās pārcelt uz Jūrmalu.

    0 komentāri

    Šobrīd komentāru nav. Tavs viedoklis būs pirmais!

    Pievienot komentāru

    Lai pievienotu komentāru autorizējies ar Santa.lv profilu vai kādu no šiem sociālo tīklu profiliem.

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē