• No 1. jūnija pasaules čempionāta arēnās tiks ielaisti skatītāji

    Sabiedrība
    Ziņu aģentūra LETA
    27. maijs, 2021
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Foto: Andre Ringuette/HHOF-IIHF
    Skatītāji pasaules čempionātu hokejā klātienē varēs skatīties no 1.jūnija, šodien nolēma Ministru kabinets.

    Valdības pieņemtie grozījumi Epidemioloģiskās drošības pasākumos Covid-19 infekcijas izplatības ierobežošanai paredz, ka hokeja čempionāta spēles varēs skatīties personas, kuru sertifikāts apliecina, ka persona ir vakcinēta pret Covid-19 infekciju un ir pagājušas 14 dienas pēc pilna vakcinācijas kursa pabeigšanas, vai arī no 22 līdz 90 dienām pēc AstraZeneca vakcīnas pirmās devas saņemšanas un uzreiz pēc AstraZeneca vakcīnas otrās devas saņemšanas.

    Hokeja spēles klātienē būs atļauts skatīties personām, kuras ir pārslimojušas ar Covid-19.

    Skatītājiem biļešu kontrolierim būs jāuzrāda personalizēta ieejas biļete, kurā norādīts biļetes lietotāja vārds un uzvārds, kopā ar derīgu personu apliecinošu dokumentu un vakcinācijas vai pārslimošanas sertifikātu. 

    Personalizēta ieejas biļete būtu derīga tikai kopā ar minēto sertifikātu un personu apliecinošu dokumentu.

    Skatītājiem visa spēles apmeklējuma lakā būtu jālieto mutes un deguna aizsegi, tai skaitā atrodoties spēles arēnas teritorijā ārtelpās.

    Kopējais skatītāju skaits ar personalizētām ieejas biļetēm daudzfunkcionālajā hallē Arēna Rīga nedrīkstētu pārsniegt 2660 personas, bet Olimpiskajā sporta centrā – 1058 personas.

    Kā zināms, 1. jūnijā pēdējo spēli grupu turnīrā aizvada Latvijas izlase, tiekoties ar grupas šābrīža līderi Vāciju, bet 3. jūnijā jau sākas ceturtdaļfināla mači.

    «Skatītāji tribīnēs – tas būtu labi, jo mēs tomēr spēlējam savās mājās, tas mums dotu papildus enerģiju,» šo informāciju par fanu ielaišanu arēnās komentē Latvijas izlases aizsargs Kristiāns Rubīns.

    Pasaules čempionāta hokejā rīkotājas SIA Hokeja akadēmija valdes loceklis Edgars Buncis aģentūrai LETA pagaidām nevarēja komentēt, vai un cik drīz pēc šī valdības lēmuma varētu tikt nodrošināta iespēja skatītājiem iegādāties personalizētas biļetes uz čempionāta spēlēm.

    Veselības ministrs Daniels Pavļuts valdības sēdē skaidroja, ka Veselības ministrija jau sākotnēji norādījusi, ka iespēja spēles vērot klātienē būtu tikai vakcinētajiem vai pārslimojušajiem.

    Pārējiem, piemēram, tiem, kuri varētu uzrādīt negatīvu Covid-19 testu, opcija vērot spēles klātienē netiktu piešķirta epidemioloģisko risku dēļ.

    Vienlaikus politiķis neslēpa, ka, ņemot vērā īso laika periodu informāciju tehnoloģiju risinājuma izstrādei, pastāv tehnisku problēmu riski. Proti, pēc Pavļuta paustā, var gadīties, ka cilvēki saskarsies ar situācijām, ka sistēma nevarēs atrast viņu sertifikātu. «Mēs nevaram garantēt, ka šādā sasteigtā grafikā viss būs perfekti,» atzina ministrs.

    Tāpat, pēc Pavļuta paustā, Veselības ministrija uzstāja, ka vakcinētajiem un pārslimojušajiem visā spēles laikā būs jānēsā mutes un deguna aizsargi. Šādu nostāju ministrs pamatoja ar faktu, ka spēļu norises vietā varētu atrasties nevakcinēts personāls.

    Cita starpā Pavļuts norādīja, ka čempionāta organizatoriem nepieciešamības gadījumā varētu nākties nodrošināt datus par Covid-19 gadījumiem Slimību profilakses un kontroles centram. Vienlaikus, runājot par ārvalstniekiem, Pavļuts atzīmēja, ka šobrīd šis informāciju tehnoloģiju risinājums neparedz citu valstu sertifikātu par vakcinēšanos apliecināšanu.

    Valdības sēdē izskanēja ierosinājums, atļaut skatīties hokeja spēles klātienē tiem Latvijā dienošajiem NATO karavīriem, kuri ir vakcinēti, bet par viņiem nav informācijas Latvijas veselības sistēmā.

    Kā norādīja Latvijas Hokeja federācijas (LHF) ģenerālsekretārs Viesturs Koziols, šādu karavīru nebūtu daudz un viņus varētu ielaist hokeja arēnās pēc noteikta saraksta.

    Valdība tomēr nolēma nesākt diskusiju par šādu atsevišķu regulējumu, lai nekavētu lēmuma pieņemšanu un maksimāli ātri atļautu hokeja līdzjutējiem vērot spēles klātienē.

    Atbalsts šādam regulējumam tika pausts, piebilstot, ka kopumā spēles klātienē varēs vērot neliels skaits cilvēku, kuri būs vakcinēti, kuriem būs brīvs laiks un kuri varēs atļauties nopirkt biļetes. Līdz ar to nevajadzētu rasties sarežģījumiem saistībā ar NATO karavīriem, kuri turklāt gribētu skatīties spēles, kurās nepiedalās Latvija.

    Tāpat tika norādīts, ka, piemēram, ārstiem, kuri ir vakcinēti, varētu ļaut apmeklēt hokeja spēles bez maksas. Taču arī par šo jautājumu tika nolemts pagaidām nediskutēt.

    Pievienojies dzīvesstila portāla Santa.lv Facebook un Instagram: uzzini vērtīgo, lasi kvalitatīvo.

    0 komentāri

    Šobrīd komentāru nav. Tavs viedoklis būs pirmais!

    Pievienot komentāru

    Lai pievienotu komentāru autorizējies ar Santa.lv profilu vai kādu no šiem sociālo tīklu profiliem.

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē