• Dubultota atlīdzība par Rebenoka slepkavības un pasūtītāju notveršanu

    Sabiedrība
    Ziņu aģentūra LETA
    25. septembris, 2020
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Foto: Facebook
    Dubultota atlīdzība par Langstiņos nogalinātā advokāta Pāvela Rebenoka slepkavu un nozieguma pasūtītāju notveršanu, aģentūrai LETA pastāstīja Rebenoka kolēģis, jurists Mārtiņš Krieķis.

    Krieķis jau aizvadītajā svētdienā mikroblogošanas vietnē Twitter paziņoja, ka izsludinot par slepkavu atrašanu 20 000 eiro atlīdzību.

    Tagad Krieķis pastāstīja, ka atlīdzību nolemts dubultot, proti, 40 000 eiro par izpildītājiem, un 40 000 eiro par pasūtītājiem.

    «Pāvela draugi un kolēģi garantē šīs summas izmaksu,» piebilda Krieķis.

    Kopš sākotnējās atlīdzības izsludināšanas bijuši «smieklīgi mēģinājumi piešmaukt» ar informācijas došanu, taču ir bijuši cilvēki, kuri informāciju devuši par velti un, iespējams, šī informācija ir noderīga izmeklēšanai, skaidroja Krieķis.

    Krieķis solīja, ka informācijas sniedzējs netiks izpausts, jo viņš savus informācijas avotus neatklājot. Informācijas sniedzēji var vērsties Valsts policijā vai pie Krieķa.

    Krieķis gan pieļāva, ka patlaban nozieguma izpildītāji jau vairs nav starp dzīvajiem, savukārt pasūtītājus šādās lietās varot izskaitļot pielietojot elementāru loģiku.

    Krieķis nav precīzi informēts par Rebenokam nolaupīto mantu vērību, taču viņš lēš, ka to vērtība ir vairāk nekā pusmiljons eiro.

    Jau ziņots, ka naktī uz 20.septembri Langstiņos tika nogalināts zvērināts advokāts Rebenoks, bet viņa partneris Ingus Balandins ievainots.

    Policija informēja, ka trīs maskās tērpti noziedznieki advokāta Rebenoka mājā iebrukuši, uzlaužot durvis, un savus upurus tie situši ar rokām, kājām un turpat atrastiem dēļiem, bet no notikuma vietas aiznesuši līdzi dārgus rokaspulksteņus un juvelierizstrādājumus.

    Laupītāji upurus pārsteiguši, nezvanot pie durvīm, bet ielaužoties no pagalma puses. Policija vēl skaidros, vai ielaušanās pa durvīm notikusi pirms saimnieku atgriešanās vai jau pēc tam. Policija notikuma vietā ieradusies pēc tam, kad noziegumā cietušais Balandins vērsies pēc palīdzības pie kaimiņiem, jo viņam pašam telefons ticis atņemts.

    Lai arī policija izvirzījusi un strādā pie divām galvenajām versijām, proti, noziegums paveikts laupīšanas nolūkā vai arī saistībā ar Rebenoka profesionālo darbību, policija norādījusi, ka patlaban noziegums neizskatās pēc pasūtījuma slepkavības.

    Policijas šonedēļ paziņoja, ka izsludinātā atlīdzība par slepkavu atrašanu var palīdzēt.

    «Atlīdzības izsludināšana nav aizliegta,» pirmdien žurnālistiem teica Valsts policijas Kriminālizmeklēšanas pārvaldes priekšnieks Armands Ruks.

    0 komentāri

    Šobrīd komentāru nav. Tavs viedoklis būs pirmais!

    Pievienot komentāru

    Lai pievienotu komentāru autorizējies ar Santa.lv profilu vai kādu no šiem sociālo tīklu profiliem.

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē