• Asociācija lūdz neizgāzt dusmas uz apsargiem: Mēs tikai rūpējamies par visu apmeklētāju drošību

    Drošība
    Santa.lv
    Santa.lv
    30. oktobris, 2020
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Foto: Shutterstock
    Drošības nozares kompāniju asociācija (DNKA) aicina Latvijas iedzīvotājus būt saprotošiem un ievērot apsardzes darbinieku norādījumus par epidemioloģiskās drošības pasākumu ievērošanu Covid-19 infekcijas izplatības ierobežošanai mazumtirdzniecības vietās.

    DNKA biedru pieredze liecina, ka veikalos aizrādījums cilvēkiem lietot maskas nereti izsauc negatīvas emocijas, un dusmas pret valdības lēmumu tiek izgāztas uz veikalu apsargiem.  

    Apsardzes darbinieki ir viena no tām profesijām, kas pirmā saskaras ar iedzīvotāju augošo agresiju, ko rada ekonomiskās situācijas pasliktināšanās un neziņa par nākotni.

    Šīs profesijas pārstāvjiem regulāri ir jāstrādā paaugstināta stresa apstākļos, tāpēc aicinām iedzīvotājus būt saprotošākiem un ievērot valdības pieņemtos noteikumus.

    Tieši apsargi ir tie darbinieki, kas veikalos ir atbildīgi par apmeklētāju drošību, tāpēc viņu pienākums ir aicināt cilvēkus ievērot noteikumus un lūgt lietot sejas maskas.

    Ņemot vērā pieaugošo saslimstību ar Covid-19, aicinām cienīt gan apsargus, gan rūpēties par sevi un līdzcilvēkiem, ievērojot visus valdības noteiktos ierobežojumus, ” saka Drošības nozares kompāniju asociācijas valdes priekšsēdētājs Arnis Vērzemnieks.

    Atgādinām, ka no pagājušās nedēļas maskas obligāti jālieto sabiedriskajā transportā, veikalos un citās sabiedriskajās vietās. Jaunie drošības noteikumi rada asas diskusijas gan apmeklētāju starpā, gan apmeklētāju komunikācijā ar apsardzes darbiniekiem, un tādēļ apsargi bieži saņem negatīvus komentāru vai pat draudus. 

    Jāatgādina, ka līdztekus epidemioloģiskās drošības pasākumu ievērošanai, apsargiem joprojām ir jācīnās ar citiem drošības apdraudējumiem mazumtirdzniecības vietās.

    Pieaudzis to gadījumu skaits, kad izsaukumos nepieciešams pielietot fizisku spēku. Ir bijuši pat gadījumi, kad likuma pārkāpējs uzbrūk apsargiem. Šonedēļ plašu rezonansi izsauca ziņa, ka Ilinoisas štatā ASV par pirmās pakāpes slepkavības mēģinājumu tiks tiesātas divas māsas, kuras ar 27 naža dūrieniem smagi ievainoja veikala apsargu par prasību uzlikt sejas maskas un dezinficēt rokas, raksta CNN.

    Kā zināms, Latvijā no 20. novembra stājas spēkā norma, kas paredz piemērot brīdinājumu vai naudas sodu līdz 50 eiro par mutes un deguna aizsega nelietošanu normatīvajos aktos noteiktajos gadījumos.

     

     

    0 komentāri

    Šobrīd komentāru nav. Tavs viedoklis būs pirmais!

    Pievienot komentāru

    Lai pievienotu komentāru autorizējies ar Santa.lv profilu vai kādu no šiem sociālo tīklu profiliem.

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē