• Veselīgie ieradumi, kas patiesībā bojā izskatu un pašsajūtu

    Veselība
    Elza Krūmiņa
    23. janvāris
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Foto: Jason Briscoe/Unsplash
    Visam dzīvē ir jābūt balansā. It īpaši, ja tas skar veselīgu dzīvesveidu un rūpes par savu ķermeni.

    Veselīgs dzīvesveids, viennozīmīgi, ir atslēga uz nevainojamu ārieni, tvirtu augumu un ilgāku mūžu. Tomēr pārlieku klausoties ietekmeļu padomos un nekonsultējoties ar ārstu, ieviešot savā ikdienā striktas, «veselīgas» korekcijas, var nodarīt savam organismam lielāku kaitējumu nekā labumu. Lūk, pieci veselīgie ieradumi, kurus ikdienā būtu vēlams ieviest ar mēru.

    Atteikšanās no taukiem un eļļām

    Ja plānā ir nomest pāris liekos kilogramus, pilnīga atteikšanās no taukiem nebūs pareizā taktika. Arī tauki ir nepieciešami normālai organisma darbībai. Eļļas un tauki palīdz organismā absorbēt vitamīnus un minerālvielas, veicina šūnu un hormonu veidošanos, iesaistās reģenerācijas un citos procesos. Pilnīga atteikšanās no eļļām un taukiem, var veicināt novecošanos un anēmiju. Arī tievētājiem ir jāuzņem eļļas un taukus – ja vēlies atrast veselīgākas alternatīvas, izvēlies uzturā lietot avokado un riekstu eļļas, olīveļļu, taukainās zivis.

    Sulas, suliņas

    Sliktas ziņa sulmīļiem. Lai arī sulas nāk no augļiem, tās katru dienu dzert nevajadzētu. Atšķirībā no veseliem augļiem, sulās ir lielāka cukura koncentrācija un mazāk šķiedrvielu. Tas nozīmē, ka dzerot sulu, cukura līmenis asinīs strauji kāpj, tāpēc tās nevis palīdzēs nomest svaru, bet to audzēs. Turklāt sulas var būt vainojamas pie kariesa veidošanās.

    Pārāk ekstrēmi uztura ierobežojumi

    Badošanās, strikta kaloriju skaitīšana tievēšanas aplikācijās, konkrētu produktu izslēgšana var radīt lieku stresu pašam tievētājam un izraisīt vēl lielāku kaitējumu ķermenim. Nervozēšana un sevis ierobežošana laika gaitā var novest pie bezmiega, aptaukošanās un sirds problēmām.

    Pārmērīga uztura bagātinātāju lietošana

    Aptieku uztura bagātinātāju klāstā patiesi var apjukt. Tā vien gribas sasniegt visu, ko sola vitamīnu paciņas, tomēr bezjēdzīga tablešu lietošana ir kaitīga veselībai. Pirms iegādājies dārgus vitamīnus, vispirms konsultējies ar ārstu, veic asinsanalīzes un noskaidro, vai organismam tiešām kaut kas trūkst. Bezjēdzīga uztura bagātinātāju lietošana var radīt nieru, aknu un gremošanas sistēmas bojājumus.

    Pārlieku liela ūdens daudzuma izdzeršana

    Kas to būtu domājis? Teju katrs zinošs skaistumkopšanas eksperts mudinās dzert daudz ūdens – tas palīdzot notievēt, labāk gulēt, izvadīt toksīnus no organisma. Tomēr, kas par daudz – tas par skādi. Arī, ja ūdeni gadās uzņemt par daudz, tas nemaz nav tik labi. Pārlieku liels ūdens daudzums liks ķermeņa šūnām uzbriest. Tas izpaudīsies kā pietūkums uz sejas un ķermeņa, apjukums, miegainība un galvassāpes. Cilvlekiem ir ieteicams izdzert vidēji 2 līdz 3 litrus ūdens dienā.

     

    Pievienojies dzīvesstila portāla Santa.lv Facebook un Instagram: uzzini vērtīgo, lasi kvalitatīvo.

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē