• Pirms dzer tēju, atdzesē to!

    Padomi
    Santa.lv
    Santa.lv
    28. oktobris, 2023
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Foto: Pexels
    Teicienu nestreb karstu! vajadzētu uztver burtiski, jo karsts dzēriens ir slikts gan tavai rīklei, gan barības vadam.
    • Karsta tēja, kafija vai jebkurš cits garaiņos kūpošs dzēriens tiek uzskatīts par riska faktoru saslimšanai ar barības vada vēzi. Karstie dzērieni, regulāri apdedzinot barības vada šūnas, var izraisīt iekaisumu un tā palielināt vēža attīstības iespējamību. Tāpēc stingri liec pie sirds: atdzesē, pirms dzer!
    • Par pārmēru karstu dzēriens tiek uzskatīts, ja tā temperatūra pārsniedz 65 grādus pēc Celsija. Ja tev ir pieejams kulinārais termometrs, ko sprauž cepetī, kad to liek cepeškrāsnī, joka pēc izmēri, cik karstu ikdienā dzer savu rīta kafiju. Ļoti iespējams, temperatūra būs pāri ieteiktajiem 65 grādiem.
    • Protams, viena kūpoša tasīte šad tad visdrīzāk neko sliktu nenodarīs, tomēr ieklausies ciparos! Pētījumā, kas ilga desmit gadus, sekoja 50 000 cilvēku vecumā no 40 līdz 75 gadiem. Un rezultāti bija patiešām šokējoši – risks saslimt ar barības vada vēzi pieaug par 90 (!!!) procentiem, ja regulāri, dienā tiek izdzerti 700 ml (apmēram trīs līdz piecas tases) un vairāk pārāk karsta dzēriena. Turklāt vēl vairāk risks paaugstinās, ja cilvēks smēķē vai bieži lieto alkoholu, jo tas ir vēl viens papildu iekaisuma faktors, kas jāiztur barības vada šūniņām.

    Svarīgi! Pirms vispār atsakies no karstas tējas, atceries, ka trīs tasītes kvalitatīvas zaļās tējas dienā sniedz ievērojamu antioksidantu daudzumu. Tikai – mazliet atdzesē to pirms baudīšanas!

    Pievienojies dzīvesstila portāla Santa.lv Facebook un Instagram: uzzini vērtīgo, lasi kvalitatīvo.

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē