• Kur likt vecus medikamentus?

    Padomi
    Santa.lv
    Santa.lv
    4. jūlijs, 2019
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Foto: Shutterstock
    Kur var nodot medikamentus, kas vairs nav nepieciešami vai kam beidzies derīguma termiņš? Brīvdienās kārtoju zāļu skapīti, un tagad man ir vesels maisiņš ar ārā metamām zālēm. Varbūt tomēr var mest parastajā miskastē?

    Medikamenti, kuri vairs nav nepieciešami vai kuriem ir beidzies derīguma termiņš, vēl arvien var būt bioloģiski aktīvi, veidot nevēlamus savienojumus, kas piesārņo augsni, ūdeni un gaisu, un var būt kaitīgi dabai un organismiem. Tāpat izmantotie medicīnas līdzekļi, piemēram, šļirces, adatas, termometri ar dzīvsudrabu vai bez tā, var nonākt saskarē ar cilvēkiem un radīt bīstamību. Protams, ne visi medikamenti ir bīstami, tomēr piesardzības nolūkā tie ir jāuzskata par bīstamajiem atkritumiem, tāpēc tos nekādā ziņā nedrīkst vieglu roku mest atkritumu tvertnē vai izliet, izmest kanalizācijas sistēmā.

    Pareizi ir šos medikamentus izņemt no kartona vai plastmasas iesaiņojuma, pudelītes rūpīgi aizskrūvēt, parūpēties, lai asie priekšmeti nevar savainot citus, un to visu kārtīgi noslēgtā maisiņā nodot aptiekā.

    Medikamentus pieņem gan lielākie aptieku tīkli, gan individuālas aptiekas. Šī iespēja ir ļoti plaši pieejama. Tomēr, pirms nest tos nodot, vērts painteresēties, vai izvēlētā aptieka piedāvā šādu iespēju. Aptiekas savāktos medikamentus nodod bīstamo atkritumu pārstrādes uzņēmumiem, kas tos utilizē videi un cilvēkiem drošā veidā.

    0 komentāri

    Šobrīd komentāru nav. Tavs viedoklis būs pirmais!

    Pievienot komentāru

    Lai pievienotu komentāru autorizējies ar Santa.lv profilu vai kādu no šiem sociālo tīklu profiliem.

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē