• Kā pēc ziemas atgūt dabiski mirdzošu ādu?

    Padomi
    Sandra Puntule
    Sandra Puntule
    1. marts, 2019
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Foto: Shutterstock
    Pavasarī daudz vairāk jārūpējas par ādu, lai tā ātrāk varētu atkopties pēc ziemā pārciestajām neērtībām. Ādai vispirms jāļauj uzelpot, tad to var mitrināt un pabarot, lai tā atgūtu savu veselīgo mirdzumu. Kā iegūt mirdzošu ādu, skaidro fizioterapeite, skaistumkopšanas speciāliste kosmetoloģijā Oksana Karpikova.

    Bezmaksas terapija – svaigs gaiss

    Telpās ādai vienmēr trūkst skābekļa, bet tas ir būtiski nepieciešams šūnu atjaunotnei – bez skābekļa šis process nevar notikt. Ja tava ikdiena aizrit telpās, izmanto brīvdienas, agros rītus un vakarus, lai pēc iespējas vairāk laika pavadītu ārā, svaigā gaisā. Lai maksimāli piesātinātu katru organisma šūnu ar veselībai un skaistumam noderīgo skābekli, nesēdi dīkā – brauc ar velosipēdu, dodies garās pastaigās, skrien, nūjo. Īpaši vērtīgi, ja svaigu gaisu un kustības baudi saulainā laikā jūras vai cita ūdens tuvumā, kur aug priedes. Vērtīgi būtu apgūt dziļās elpošanas vingrinājumus un pēc iespējas biežāk izpildīt tos pie atvērta loga.

    Atļaujies kādu pavasarīgu procedūru!

    Ja āda izskatās ļoti sagurusi un nopietnai cīņai ar tās pelēcību tev nav laika vai neizdodas tikt galā pašas spēkiem, uzdāvini sev kaut vienu pavasarīgu procedūru kosmētiskajā kabinetā. Pieredzējis speciālists novērtēs tieši tavas sejas ādas stāvokli un izvēlēsies piemērotus kopjošos līdzekļus. Klasiskajā bāzes procedūrā ietilpst sejas attīrīšana, pīlings, maska, serums un masāža. Kad ādu attīra ar pīlingu un izmasē ar labu serumu, tā jau pēc vienas procedūras kļūst tīra un mirdzoša. Un, ja vēl uzklāj mitrinošu vai barojošu masku, āda laimē gluži vai staro.

    Ja vēlies ilgstošu efektu, lūdz padomu kosmētiķei, jo skaistumkopšanas speciālistu arsenālā ir ļoti iedarbīgas procedūras, ko veic gan ar aparātiem, gan rokām, izmantojot dažādus ārstniecisko vielu kokteiļus, kas ātri spēj uzlabot sejas ādas veselību un atjaunot zudušo mirdzumu.

    Zināšanai! Pīlingam salonā izmanto augļskābes (AHA), fitīnskābi, mandeļskābi, glikolskābi un citas, ko katrai klientei pielāgo atkarībā no viņas ādas stāvokļa. Salonā izmantotajos līdzekļos augļskābes ir augstākā koncentrācijā nekā mājās lietojamiem līdzekļiem, tāpēc rezultāts ir daudz efektīvāks.

    Burvīgs acu apmāns

    Ļoti noderīgi sejas izskata uzlabošanai ir mirdzuma krēmi – ar optiski atstarojošām daļiņām, ar toni, kas izgaismo ādu, izlīdzina tās negludumus un uzbur vizuāli skaistu, mirdzošu ādu. Tomēr pat visdārgākais krēms nedos labu efektu, ja to uzklāsi uz neattīrītas, nesagatavotas ādas.

    Ja vajag tūlīt, notīri ādu, uzklāj attīrošu/mitrinošu masku, pēc tās veic vieglu masāžu un iepliķē ādā krēmu. Tas ļoti efektīvi uzlabo asinsriti un atdzīvina ādu.

    Pirms lieto dekoratīvo kosmētiku, atceries, ka laba grima pamats ir kopta āda. Ja tā nav sakopta, būs grūti kaut ko nomaskēt. Izmēģini! Pirms tonālā krēma klāšanas sagatavo ādu, uzklājot tai sejas eļļu vai serumu uz eļļas bāzes – tas padarīs ādu mirdzošu un skaistu.

    Noderēs arī vecmāmiņu receptes

    Ādas virskārtas attīrīšanai un nolobīšanai labi noder dabīgā pienskābe, ko satur visi skābpiena produkti: kefīrs, paniņas, biezpiens un citi. Var izmantot arī ābolu etiķi, ar to viegli paskābinot ūdeni, ko izmanto sejas attīrīšanai un tonizēšanai. Mitrināšanai vari pamēģināt maskas ar dārzeņiem, augļiem, auzu pārslām. Tikai ņem vērā, ka maskām jāizmanto ekoloģiski pārtikas produkti, lai nerastos alerģiskas reakcijas. Trīs klasiski ādas mirdzuma atjaunotāji ir svaigi gurķi, citroni un zemenes, diemžēl tieši šie trīs visbiežāk ir arī alerģiju vaininieki.

    Ādas raga slānis sabiezē gan uz sejas, gan ķermeņa, tāpēc reizi nedēļā veic arī ķermeņa ādas skrubēšanu. Ķermeņa ādas attīrīšana būtiski ietekmē arī sejas ādas izskatu un labsajūtu. Pēc katras mazgāšanās uz mitras ādas lieto ķermenim paredzētu mitrinošu krēmu. Gādā par ādas mitrināšanu arī no iekšpuses – centies padzerties biežāk, lutini sevi ar svaigām sulām, augļiem un dārzeņiem. Sejas mirdzumu lieliski izceļ kopti, veselīgi mirdzoši mati. Tie ir kā rāmis tavam sejas foto. Parūpējies par matu spīdumu, lietojot maskas, kopjošus serumus vai eļļas.

    Skaistumkopšanas rituāli mājās

    • Katru dienu: ir svarīgi no rītiem un vakaros attīrīt sejas ādu. Ja tev šķiet par sarežģītu izmantot daudzpakāpju attīrošos līdzekļus, gluži labi var iztikt tikai ar universālo micelāro ūdeni. Ar to var viegli notīrīt gan netīrumus, gan dekoratīvo kosmētiku, neizmainot ādas dabīgo mikrofloru. Aptaujas liecina, ka apmēram trešā daļa sieviešu 2–3 reizes nedēļā, ejot gulēt, nenotīra no sejas dekoratīvo vai dienas kosmētiku. Der zināt, ka tas ir viens no biežākajiem iemesliem, kas rada ādas pelēcību, jo nenotīrītās kosmētikas paliekas un netīrumi nosprosto poras, neļauj ādai elpot un būtiski kavē tās atjaunošanos.
    • Reizi 7–10 dienās, lai ātrāk nolobītu ziemā sabiezējušo ādas raga slānīti, lieto savam ādas tipam piemērotu pīlinga līdzekli. Pīlings acīmredzami uzlabo ādas izskatu un kvalitāti un nodrošina mitrinošo līdzekļu dziļāku iedarbību. Sausai, jutīgai un normālai ādai labāk piemērots ir enzīmu pīlings, piemēram, ar ananasa vai papaijas enzīmiem. Taukainai ādai ar paplašinātām porām un kombinētai ādai T zonā (piere, deguns, zods) piemērotāks varētu būt skrubjveida līdzeklis ar abrazīvām daļiņām, kas uzlabo ādā mikrocirkulāciju un vienlaikus noberž atmirušo ādas slāni ar visiem taukiem un netīrumiem. Ar aso skrubi jābūt ļoti uzmanīgai, jo, lietojot to nevērīgi, var nodarīt ādai arī daudz slikta. Asos skrubjus noteikti nevajadzētu izmantot, ja āda ir plāna, sakairināta, kuperoza (ar izteikti virspusējiem asinsvadiem). Vairumam Latvijas sieviešu piemērotāks būs enzīmu pīlings, un, ja sākas kādas problēmas, dziļāku ādas attīrīšanu labāk uzticēt speciālistam. Daži ražotāji mājas kopšanas līdzekļiem pievieno AHA, piemēram, tās mēdz būt attīrošajos līdzekļos, tonikos, pīlingos, krēmos un maskās. Augļskābes pievieno minimālā koncentrācijā, lai tās palīdzētu regulāri un pakāpeniski nolobīt ādas virskārtu, neļaujot tai sabiezēt. AHA arī palīdz uzturēt svaiguma efektu.
    • Mitrini un baro! Kad ar pīlingu ādas virskārta nolobīta, atsedzas jauna ādas kārtiņa – tīra, maiga un neaizsargāta. Tā ir papildus jāmitrina un jābaro, lai palīdzētu ādai atjaunoties. Sejas ādu ieteicams bagātināt ar intensīvas kopšanas serumu, kas jāpiemeklē tieši savas ādas vajadzībām. Serumu lieto kursa veidā vienu divus mēnešus, tad ļauj ādai atpūsties. Pēc pīlinga var palutināt sejas ādu ar intensīvas iedarbības atjaunojošu masku. Arī tā dziļi piesātina ādu ar aktīvajām vielām, un, lietojot to regulāri, vari sasniegt labi redzamu rezultātu. Īpaši vērtīgi ādas kopšanai ir antioksidanti, A,C, E vitamīns, kas palīdz attīrīt, pabarot un aizsargāt ādu.
    • Aizsargā ādu! Pavasarī svarīgi ir pasargāt ādu no ultravioletā starojuma, lietojot kosmētiku – dienas krēmu, tonālo vai BB krēmu – ar augstu SPF.

    0 komentāri

    Šobrīd komentāru nav. Tavs viedoklis būs pirmais!

    Pievienot komentāru

    Lai pievienotu komentāru autorizējies ar Santa.lv profilu vai kādu no šiem sociālo tīklu profiliem.

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē