• Nomierini nervus – pamasē pēdas!

    Padomi
    Baiba Kranāte
    23. augusts, 2023
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Foto: Pixabay
    Lūk, 7 viegli un iedarbīgi paņēmieni nervu nomierināšanai.
    • Veic sildošās procedūras. Siltas kāju vanniņas tiešām dara brīnumus! No rīta ieteicams pēdas vannot 8–10 minūtes, vakarā – vismaz 15 minūtes. Tradicionālajā ķīniešu medicīnā par visefektīvāko uzskata un pēdu vannošanai lieto tikai karstu ūdeni.

    Bet tu vari ūdenim pievienot jūras sāli vai zāļu tēju uzlējumus.

    Mūsdienu cilvēkiem dominē jeb aukstā enerģija, tāpēc sildoši jeb jan enerģiju vairojoši paņēmieni ir būtiski. Variācija, kad vanniņa nav pieejama: pudelē vai termoforā ielej karstu ūdeni un turi uz tā pēdas kaut pusstundu. Prāts nomierināsies drīz vien!

    • Staigā ar basām kājām. Vislabāk pastaigājies pa dažādām virsmām, taču raugies, lai pēdas ir siltas, lai organismā neiekļūst aukstums, kas, gluži pretēji, rada nemieru. Tā kā pēdās ir izliekumi, kas netiek masēti, ja tu staigā pa gludām virsmām, sagatavo sev kastīti ar oļiem, čiekuriem vai citām dabas veltēm.
    • Izmasē kāju īkšķus. Nevar apgalvot, ka kāds orgāns vai meridiāns nervu nomierināšanas procesā būtu nozīmīgāks par citiem, tomēr relaksācijai speciālistes īpaši iesaka pamasēt aknu punktu.

    Kājas īkšķa iekšpusē iet aknu meridiāns: masē to, kamēr parādās iekšējs siltums.

    Īkšķis ir cieši saistīts arī ar galvu – tiks noņemts prāta sasprindzinājums. Īkšķa pamatne projicē kaklu – izmasē arī to.

    • Izmasē sirds punktu. Tā projekcija atrodas  labajā pēdā. Izmasē labo pēdu pirms miega, sirds būs mierīgāka.
    • Izmasē pēdu centru. Pēdu centrā atrodas nieru projekcijas zona. Nieres saistītas ar enerģijas daudzumu, tāpēc šīs zonas masāža palīdz atjaunot enerģiju, uzmundrina un atslābina vienlaikus.

    Turpat atrodas arī zona, kurā projicējas gremošanas orgāni un taisnā zarna.

    Daži uzskata, ka pēdu pašmasāžai pietiek ar to, ka tu staigā basām kājām, bet tieši pēdu centru šādi izmasēt nevar. Tāpēc dari to speciāli. 

    • Paknaibi un izmasē kāju pirkstu spilventiņus. Arī tas palīdz pret nemieru, atbrīvo prātu no raizēm.
    • Paapļo pēdas! Apsēdies uz paklājiņa jebkurā sēdus pozā, paņem vienu pēdu un ar roku pirkstiem izbrauc cauri kāju pirkstu starpām tā, lai roku un kāju pirkstu pamatnes savienojas.

    Sāc mierīgi apļot pēdu, saudzējot potīšu locītavas.

    Pēc tam to pašu veic ar otru pēdu. Pēc pāris minūšu darbošanās pārmaiņus ar abām pēdām – vieglas pēdu pašmasāžas – jutīsi vienlaikus gan enerģiju, gan atslābumu.

    Noskaties pamācošu video par to, kā pašam veikt pēdu masāžu:

    Svarīgi!

    Pēdu masēšanai nav labāka instrumenta par saviem pirkstiem! Īpašie palīglīdzekļi, piemēram, kociņi, konusi, akmeņi, kristāli un citi, nebūs tik efektīvi. Vieglāk masēt ar saliektiem pirkstiem: nenogurs rokas un iedarbība ar pirkstu falangām uz reflektorajām zonām būs stingrāka. Uzspiežot uz reflektorajām zonām vai punktiem, var būt nedaudz sāpīgi: tas ir normāli un neliecina, ka konkrētajā vietā ir kāda kaite.

    Pievienojies dzīvesstila portāla Santa.lv Facebook un Instagram: uzzini vērtīgo, lasi kvalitatīvo.

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē