• Ko darīt, ja visu laiku salst rokas un kājas

    Padomi
    Santa.lv
    Santa.lv
    24. novembris, 2023
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Foto: Gladskikh Tatiana/Shutterstock.com
    Nosalušas rokas un kājas rada pamatīgu diskomfortu. Kā tās sasildīt un iekustināt asinsriti?
    • Palaikam jāpamīca plaukstās kāds elastīgs priekšmets – bumbiņa, gumijas riņķītis vai kas tamlīdzīgs. Tādējādi uzlabosies asinsrite rokās un ar laiku plaukstas tiks uztrenētas, būs siltas un stipras.
    • Jākustina pēdas. Piemēram, sēžot pie rakstāmgalda, jāvirza pēda turp un atpakaļ, ar pirkstiem pievelkot papēdi tādā kā tārpiņa gaitā.
    • Efektīvs ir arī šāds vingrinājums: izstiepj rokas taisni uz priekšu, paralēli zemei un paralēli vienu otrai. Plaukstas pavērš uz leju un nedaudz saliec dūrē. Tad pirkstus ar spēku iztaisno, tos it kā izšaujot. Šis vingrinājums sasildīs ne vien plaukstas, bet arī pēdas. Jāatkārto tik reižu, cik pietiek spēka.
    • Jāmasē vēders zem nabas pulksteņa rādītāju kustības virzienā – ar katru roku 100 reizes. Aukstas rokas ir arī tad, ja vāja plaušu vai aizkuņģa un kuņģa enerģija.
    • Enerģijas cirkulācijas uzlabošanai arī ieteicams masēt punktu džuņ vaņ. Tas atrodas apmēram plaukstas tiesu virs nabas. Masē pulksteņa rādītāju kustības virzienā, līdz punkts sasilis.
    • Visbeidzot – vingrinājums plaušu stiprināšanai. Jānostājas, izstiepjot rokas sev priekšā un plaukstas turot vieglās dūrītēs. Tad jāieelpo, iztēlojoties, ka tā ir gaiša enerģija no debesīm, un ieelpojot rokas jāpievelk pie krūtīm. Kad plaušas pilnas, jāizelpo, vienlaikus izstiepjot rokas un iztēlojoties, kā šī enerģija tiek sūtīta uz pirkstu galiņiem. Jāatkārto 3 reizes. Pēc tam vēl 3 reizes, taču šoreiz jāiztēlojas, ka tā ir zemes enerģija. Tad vēl 3 reizes – ar dabas enerģiju, turklāt izelpojot jākoncentrējas uz pirkstu galiņiem!

    Pievienojies dzīvesstila portāla Santa.lv Facebook un Instagram: uzzini vērtīgo, lasi kvalitatīvo.

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē