• Kā palīdzēt niķīgai galvas ādai

    Padomi
    Santa.lv
    Santa.lv
    29. decembris, 2023
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Foto: Nina Buday/Shutterstock.com
    Mūsu klimats ir ideāla vieta seborejiskā dermatīta un psoriāzes attīstībai. Vieglākos slimības gadījumos pietiks, ka atnāks pavasaris un uzspīdēs saulīte, taču pamatā ir pareiza ādas kopšana.

    3 padomi, kā kopt galvas ādu ikdienā

    • Jānopērk īstie šampūni – maz kairinoši – un jālieto pamīšus ar speciālajiem šampūniem. Labāk izvēlēties aptieku šampūnus. Šampūnu klāsts seborejiskas ādas kopšanai ir plašs – piemēram, Vichy ir labi šampūni, Polytar, Fongitar

    Arī darvas šampūni der.

    No veikalu Drogas šampūnu klāsta, ja cilvēkam dermatīts ir pavisam vieglā formā, ikdienas mazgāšanai pietiks ar Fructis antidandruff un Head and Shoulders. Tie satur cinka piritionu, kas notur ādu normālā stāvoklī.

    • Mati pareizi jāmazgā. Katram šampūnam ir pamācība, cik bieži tas jālieto. Bet viena lieta visiem ir vienāda – šie speciālie šampūni jāiemasē matos, jāizmazgā, jāizskalo un jāieliek atkārtoti, jāsaputo un jāpatur 3–5 minūtes, lai paspēj iedarboties.

    Seborejiskai ādai paredzēto šampūnu var lietot arī kopā ar citu – nekairinošu šampūnu.

    Proti, vispirms matus izmazgā ar, tā teikt, parasto šampūnu un pēc tam matos ieputo un patur speciālo šampūnu.

    • Reizi nedēļā pirms matu mazgāšanas galvas āda jāieeļļo. To var darīt gan ar tējaskoka eļļu (izpēti koncentrāciju – iespējams, jāatšķaida!), diždadžu, vīnogu kauliņu vai labu olīvu eļļu. Ir speciāli maisījumi matu kopšanai. Eļļa jāiemasē galvas ādā, dvieli apkārt un 15–20 minūtes patur, lai iedarbojas. Pēc tam izmazgā ar šampūnu.

    Svarīgi! Lielāku problēmu gadījumā jāiet pie dermatologa, lai izraksta recepšu zāles – ziedi un šķidrumu, kas aizver sīkos asinsvadiņus un nomierina šūnas.

    Vai seborejiskais dermatīts ir lipīgs? Nē! Ja tev ir šīs slimības, citiem nav jābaidās apgulties uz tava spilvena. Ne seborejiskais dermatīts, ne psoriāze nelīp!

    Pievienojies dzīvesstila portāla Santa.lv Facebook un Instagram: uzzini vērtīgo, lasi kvalitatīvo.

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē