• Kā laikus pasargāt kājas no vēnu slimībām?

    Padomi
    Santa.lv
    Santa.lv
    23. maijs
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Foto: 220 Selfmade studio/Shutterstock.com
    Darbā divpadsmit stundas uz kājām. Ar kāju sāpēm līdz šim nav bijusi saskarsme, bet tagad pēc darba mazliet sāp stilbos. Lai sāpes mazinātu, lietoju dažādas ziedes. Kā vēl parūpēties par kājām, lai nerodas nevēlamas nepatīkamas sekas?

    Strādājot divpadsmit stundas stāvus, kājas nogurst visiem, pat veseliem cilvēkiem, tādēļ galvenā profilakse pret nepatīkamām sajūtām kājās ir kompresijas zeķes – kompresijas terapija novērš virspusējo vēnu izspiešanos, tā liek šķidrumam plūst atpakaļ asins un limfātisko vadu sistēmā.

    Darba laikā vēlams valkāt profilaktiskās jeb I klases kompresijas zeķes.

    Svarīgi, lai tās būtu kvalitatīvas! Labāk tās iegādāties specializētos veikalos. Latvijā ir nopērkamas ļoti kvalitatīvas kompresijas zeķes, kas ražotas Vācijā vai Šveicē.

    Nav pierādīts, ka jebkādas ziedes un tabletes ietekmētu vēnas un asiņu atteci. Vienīgā ietekme ir placebo efekts, proti, tās iedarbojas psiholoģiski. Tā ka labāk netērē naudu uztura bagātinātājiem vai ziedēm.

    Pierādīts, ka vēnu slimības pamatā ir iedzimtas, tātad – ģenētiski pārmantotas.

    Pret iedzimtību cīnīties nav iespējams, tomēr svarīgākais, ko vajadzētu saprast: sākotnēji vēnu problēma var būt tikai tīri vizuāla.

    Gadiem ejot, parādās arī sūdzības (sāpes, smaguma sajūta kājās, tūska), un tālāk, ja neko lietas labā nedara, slimība var progresēt līdz pat stadijai, kad hroniskā dziļo vēnu mazspēja izpaužas ar tādām ādas izmaiņām kā hiperpigmentācija, ekzēma, grūti kopjamas venozas čūlas.

    Vai mēs varam sevi pasargāt no vēnu slimības? Jā, tas ir iespējams! Laikus konsultējoties ar vēnu ārstu, laikus konstatējot problēmu un laikus novēršot to, cilvēks visu dzīvi saglabās labu kāju veselību.

    Protams, nedrīkst aizmirst arī par veselīgu dzīvesveidu!

    Veselīgs uzturs, regulāras fiziskās aktivitātes (visvērtīgākā šajā ziņā ir staigāšana, jo tā samazina saspringumu kājās un mazina tūsku) un smēķēšanas atmešana (ja to dari) ir ieguldījums gan vēnu, gan kopējā veselībā.

    Pievienojies dzīvesstila portāla Santa.lv Facebook un Instagram: uzzini vērtīgo, lasi kvalitatīvo.

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē