• Jāoperē vairogdziedzeris? Cēsīs to dara moderni!

    Slimības
    Santa.lv
    Santa.lv
    30. septembris, 2023
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Foto: No Cēsu klīnikas Facebook konta
    Ir tik patīkami, ka arī ārpus galvaspilsētas gan slimnīcas, gan ārsti kļūst arvien modernāki un ne tikai konkurē ar Rīgu, bet pat pārspēj to. Tā notiek arī Cēsīs, kur vairogdziedzera operācijas tagad veic mūsdienīgām metodēm.

    Cēsu klīnika spērusi nozīmīgu soli, lai vairogdziedzera operācijas Vidzemē padarītu mūsdienīgākas un pacientiem drošākas.

    Proti, šovasar iegādāta jauna medicīniskā iekārta – neiromonitors.

    Cēsu klīnikas Ķirurģijas nodaļas virsārste ķirurģe Baiba Gabrāne skaidro, ka viena no būtiskām komplikācijām, kas var rasties vairogdziedzera operācijas rezultātā, ir balsenes nerva bojājums. Nervs inervē balseni, un tas ietekmē mūsu spējas runāt un brīvi elpot. Savukārt neiromonitors nodrošina iespēju precīzi kontrolēt to, lai balsenes nervs operācijas gaitā netiktu traumēts.

    Latvijā līdz šim neiromonitors vairogdziedzera operācijās tika izmantots tikai P. Stradiņa Klīniskajā universitātes slimnīcā.

    Iespēja attīstīt šo pacientiem svarīgo operāciju veidu arī Cēsu klīnikā veidojās, pateicoties speciālistu līdzšinējām zināšanām un vēlmei arvien pilnīgāk apgūt endokrīno ķirurģiju, jo tam nepieciešamas specifiskas prasmes.

    Tādas ķirurgiem Baibai Gabrānei un Gundaram Forstmanim jau ir: daktere Gabrāne pieredzi guvusi Stradiņa slimnīcā un praktizējoties klīnikā Zviedrijā, bet dakteris Forstmanis – strādājot par ķirurgu klīnikā Vācijā. Arī pārējie operāciju bloka komandas dalībnieki apmācīti darbam ar jauno iekārtu.

    Skats no pirmās vairogdziedzera operācijas ar neiromonitoru Cēsu klīnikā. Stacionārā pacients pavada trīs dienas – pirmajā iestājas un otrajā pēcoperācijas dienā dodas mājās.

    Re, kā!

    Cēsu klīnikā endokrinoloģiskās palīdzības joma tiek pilnveidota kompleksi.

    Pašlaik tā ir vienīgā ārstniecības iestāde ārpus Rīgas, kur pieejamas valsts apmaksātas bērnu endokrinologa konsultācijas.

    Pilnu slodzi strādā pieaugušo endokrinologs un diabēta apmācības kabinets. Te veic plānveida vairogdziedzera operācijas, plānots pilnveidot iespējas vairogdziedzeri izmeklēt.

    Pievienojies dzīvesstila portāla Santa.lv Facebook un Instagram: uzzini vērtīgo, lasi kvalitatīvo.

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē