• Izraēla visā valstī ievieš 14 dienu karantīnu; Covid-19 inficēto skaits pasaulē pārsniedzis 28 miljonus

    Sabiedrība
    Ziņu aģentūra LETA
    11. septembris, 2020
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Foto: Shutterstock
    Izraēlas koronavīrusa kabinets ceturtdien vienojās no nākamās nedēļas ieviest 14 dienu karantīnu visā valstī, jo pēdējās dienās ir ievērojami pieaudzis jaunu Covid-19 gadījumu skaits, ziņoja mediji.

    Izraēlā trīs dienas pēc kārtas jaunu Covid-19 gadījumu skaits vienā dienā ir bijis lielākais kopš pandēmijas sākuma. Ceturtdien tika reģistrēti 4013 jauni inficēšanās gadījumi.

    Karantīna laika ziņā aptuveni sakritīs ar ebreju Jaungada svētkiem Roš Hašana, kas šogad tiks svinēti no 18. oktobra vakara līdz 20. oktobra vakaram un kuriem sekos divu nedēļu brīvdienas skolās un bērnudārzos. Valdībai svētdien ir jāakceptē koronavīrusa kabineta lēmums par karantīnu un jānolemj, tieši kad šie pasākumi stāsies spēkā. 

    Izraēlas veselības ministrs Julijs Edelšteins ceturtdien pavēstīja ziņu vietnei Ynet, ka viņš atbalsta pilnu karantīnu šo brīvdienu laikā.

    «Mums ir jāaptur šī slimība, nav citas izvēles, kā apsvērt [sabiedriskās dzīves] slēgšanu, ko pavadītu gan stingra kontrole, gan sabiedrības pakļaušanās visām vadlīnijām un ierobežojumiem,» sacīja ministrs.

    Mediji ziņoja, ka karantīnu atbalsta arī premjerministrs Benjamins Netanjahu.

    Kopš otrdienas vakara Izraēlā ir noteikta nakts komandantstunda 40 pilsētās un rajonos ar īpaši lielu inficēšanās gadījumu skaitu.

    Daudzās no šīm «sarkanajām» zonām dzīvo pārsvarā ultraortodoksālie jūdaisti vai Izraēlas arābi.

    Izraēlā, kur dzīvo 9 miljoni cilvēku, kopš pandēmijas sākuma ir reģistrēti 143 049 inficētie un 1055 nāves gadījumi.

    Savukārt Latīņamerikas un Karību jūras reģionā inficēšanās ar Covid-19 gadījumu skaits ceturtdien pārsniedza astoņus miljonus, liecina ziņu aģentūras AFP apkopoti oficiāli dati.

    Šajā reģionā, kas ir jaunā koronavīrusa vissmagāk skartais pasaules reģions, līdz ceturtdienas vakaram reģistrēti 8 035 484 inficēšanās gadījumi. Otrajā vietā ar 6 504 734 inficēšanās gadījumiem ir reģions, kuru veido divas valstis – ASV un Kanāda.

    Inficēto skaits visā pasaulē ir pieaudzis līdz 28,02 miljoniem cilvēku.

    Latīņamerikas un Karību jūras reģions ir pirmajā vietā pasaulē arī pēc nāves gadījumu skaita, kas saistīti ar Covid-19. Pirms dažām dienām šo nāves gadījumu skaits reģionā pārsniedza 300 000 atzīmi, un tā ir trešā daļa no pasaulē reģistrētajiem vairāk nekā 900 000 nāves gadījumiem.

    Eiropa ar 220 085 nāves gadījumiem ir otrajā vietā pasaulē.

    Jaunā koronavīrusa vissmagāk skartā Latīņamerikas valsts ir Brazīlija ar 4,23 miljoniem inficēšanās gadījumu un 129 522 nāves gadījumiem. Latīņamerikā otro vietu pēc inficēšanās gadījumu skaita ieņem Peru ar 702 776 inficēšanās gadījumiem, bet pēc nāves gadījumu skaita – Meksika ar 69 095 nāves gadījumiem.

    Arī mūsu kaimiņvalstīs Lietuvā un Igaunijā ievērojami palielinās atklāto inficēšanās gadījumu skaits - Lietuvā aizvadītajā diennaktī inficēšanās ar jauno koronavīrusu apstiprināta 44 cilvēkiem, piektdien paziņojusi Veselības ministrija. Līdz ar to inficēšanās ar šo vīrusu valstī konstatēta kopumā 3243 cilvēkiem, bet atveseļošanās apstiprināta 2049 cilvēkiem.

    Savukārt Igaunijā aizvadītajā diennaktī inficēšanās ar jauno koronavīrusu atklāta 32 cilvēkiem, piektdien paziņojis Veselības departaments. Līdz ar to apstiprināto inficēšanās gadījumu skaits Igaunijā sasniedzis 2632, bet 1701 cilvēkam apstiprināta atveseļošanās.

    0 komentāri

    Šobrīd komentāru nav. Tavs viedoklis būs pirmais!

    Pievienot komentāru

    Lai pievienotu komentāru autorizējies ar Santa.lv profilu vai kādu no šiem sociālo tīklu profiliem.

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē