• Austrijā slimnīcā pacientam amputē nepareizo kāju

    Ārzemēs
    Laura Liepa
    22. maijs, 2021
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Foto: Shutterstock
    Ārkārtīgi nepatīkams misēklis noticis Austrijas pilsētas Freištates slimnīcā – tur vienam pacientam kļūdas pēc amputēta veselā kāja, vēsta vietējie mediji.

    Slimnīca par šo incidentu ļoti atvainojas un ļoti nožēlo. Misēklis noticis “cilvēciskas kļūdas” rezultātā, teikts viņu paziņojumā.

    “Mēs esam dziļi satriekti par to, ka otrdien, 18. maijā, neskatoties uz kvalitātes nodrošināšanas standartiem, 82 gadus vecajam vīrietim tika amputēta nepareizā kāja,” pauž slimnīca.

    “Mēs noskaidrosim, kā šī kļūme notikusi. Es gribētu publiski atvainoties,” preses konferencē izteicies slimnīcas direktors Norberts Fričs.

    Misēklis atklājies ceturtdien no rīta, nomainot pārsējus.

    82 gadus vecajam pacientam bijušas vairākas saslimšanas, un kāda no tām ietekmējusi kājas tiktāl, ka vienu bija nepieciešams amputēt. Gatavojot pacientu operācijai, kļūdas pēc kā noņemamā tika norādīta otra, veselā kāja.

    Pats pacients šo kļūmi neesot pamanījis, bet tas saistīts ar viņa veselības stāvokli. Vīrietis pirms tam tika lūgts apstiprināt diagnozi, taču neesot to varējis, jo viņa runas spējas arī bijušas ierobežotas, vēsta austriešu izdevums Heute.

    “Diemžēl kļūda, kuras rezultātā kreisās kājas vietā tika amputēta labā, ir nelaimīgas apstākļu sakritības rezultāts,” atzīst izdevums.

    Pacientam ir piedāvāta psiholoģiska palīdzība un viņu gaida vēl viens operācija, lai līdz augšstilba vidum noņemtu kreiso kāju.

    Pievienojies dzīvesstila portāla Santa.lv Facebook un Instagram: uzzini vērtīgo, lasi kvalitatīvo.

    0 komentāri

    Šobrīd komentāru nav. Tavs viedoklis būs pirmais!

    Pievienot komentāru

    Lai pievienotu komentāru autorizējies ar Santa.lv profilu vai kādu no šiem sociālo tīklu profiliem.

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē