• Covid-19 konstatēta Stradiņa slimnīcas onkoloģei

    Aktuāli
    Ziņu aģentūra LETA
    29. marts, 2020
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Foto: Shutterstock
    Saslimšana ar jaunā koronavīrsa izraisīto slimību Covid-19 konstatēta vienai Paula Stradiņa klīniskās universitātes slimnīcas (PSKUS) mediķei, sestdien ziņoja Latvijas Televīzijas raidījums Panorāma.

    Raidījumam PSKUS  valdes priekšsēdētājs Rinalds Muciņš apstiprinājis, ka saslimšana ar Covid-19 apstiprināta Onkoloģijas klīnikas mediķei, kura patlaban atrodas karantīnā.

    Ir apzinātas ar Covid-19 saslimušās ārstes kontaktpersonas gan PSKUS darbinieku, gan pacientu lokā. Kopumā līdz šim par kontaktpersonām šajā gadījumā atzīti aptuveni 12 pacienti un 20 ārstniecības personas. Visi minētie cilvēki atrodas karantīnā un tiek novērots viņu veselības stāvoklis. Līdz šim kontaktpersonām nav novēroti slimības simptomi

    Līdz ar to līdz šim ar Covid-19 saslimuši septiņi medicīnas darbinieki – trīs Rēzeknes slimnīcas darbinieki, trīs zobārsti un viens PSKUS mediķis.

    Kā ziņots, Covid-19 pēdējā diennaktī apstiprināta vēl 25 cilvēkiem, līdz ar to kopumā ar to valstī saslimuši 305 cilvēki.

    Iepriekšējā diennaktī veikti 1046 izmeklējumi personām ar aizdomām par saslimšanu ar Covid-19, bet līdz šim kopumā Latvijā veikti 12 748 Covid-19 testi.

    SPKC informēja, ka kopumā slimnīcās ar Covid-19 ārstējas 21 cilvēks, tomēr trīs no viņiem stacionēti ar smagu slimības gaitu. Viņiem ir pneimonija un viņi ir skābekļa atkarīgi.

    0 komentāri

    Šobrīd komentāru nav. Tavs viedoklis būs pirmais!

    Pievienot komentāru

    Lai pievienotu komentāru autorizējies ar Santa.lv profilu vai kādu no šiem sociālo tīklu profiliem.

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē