Baltmaizes šķēles sagriež mazos kubiņos, krāsnī apgrauzdē. Sasmalcina sīpolu, ¼ atliek, pannā sakarsētos 50 g sviesta sautējot cep mīkstus. Liek klāt sasmalcinātus ķiplokus un kanēli, apmaisot īsu brīdi cep, iemaisa grauzdēto maizi, sasmalcinātus pētersīļus, timiāna lapiņas un riekstus, no uguns noņem. 150 g vīnogu (izņem sēklas, ja tādas ir) arī iemaisa un visu viegli sablendē vai sašķaida, pieber sāli un piparus.
Karbonādes gabala ādu ar asu nazi krusteniski sagriež nelielos kvadrātiņos, negriežot taukumā pārāk dziļi. Karbonādi horizontāli no vienas malas iegriež, nepārgriežot otru malu un atver kā grāmatu. Virsmu noplacina, abas atvērtās puses pārkaisa ar sāli un pipariem, klāj virsū sagatavoto pildījumu, nolīdzina un satin ciešā ruletē. Brīvo malu, lai tā labāk turētos klāt, ar maziem koka iesmiņiem piesprauž ruletei. Veidnē ar 1 ēdamkaroti eļļas liek biezās šķēlēs sagrieztu sīpolu, tam virsū ar ādu uz augšu liek karbonādi, krāsnī 250 grādu temperatūrā cep 15–20 minūtes. Tad no krāsns izņem, temperatūru noregulē uz 180 grādiem un katrā ādas kvadrātiņā iesprauž pa krustnagliņai. Lai to vieglāk būtu izdarīt, caurumiņus ādā vispirms izdur ar asu irbulīti. Blakus karbonādei veidnē liek timiāna zariņus, arī virsu pārkaisa ar timiāna lapiņām.
Cepeti pasniedz ar piedevām un mērci:
Glazēti augļi un sīpoli
Dzērveņu mērce ar portvīnu