• Zemeņu salas vaniļas ezerā

    Deserti
    Ievas Virtuve
    Ievas Virtuve
    14. jūlijs, 2023
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Zemeņu salas vaniļas mērcē
    Foto: Ieva Andersone
    Zemeņu salas vaniļas mērcē
    Maigs un gaisīgs deserts. To var gatavot no svaigām ogām, tomēr garšīgāk sanāk tieši no saldētām. Tad ir tāds īpašs gaisīgums! Vispār izcils deserts, kurā izmantot sasaldētās ogas. 
    Sarežģītība
    Zema
    Izmaksas
    Lēti
    Kopējais laiks
    30m
    • Saldētās zemenes izņem no saldētavas un pāris stundas atstāj istabas temperatūrā – līdz galam tās neatkusīs, bet tieši tas arī vajadzīgs.
    • Ogas sakuļ ar mikseri vai blenderī (cukuru Līga neliek, jo parasti jau saldē ogas ar cukuru).
    • Atsevišķi saputo olu baltumus ar cukuru (cik nu saldu gribas). Tad abas masas viegli samaisa kopā, vairs neko neputo.
    • Vaniļas mērci vāra šādi: olu dzeltenumus sakuļ ar cukuru (var piešaut arī karotīti miltu, ja olu dzeltenumu ir mazāk – tas palīdzēs mērci iebiezināt).
    • Katlā uzvāra pienu, pievieno vaniļu. Kad piens uzvārījies, Līga to pārlej citā katlā, lai maisot mērcē nenonāk pie katla dibena pierautā piena daļiņas.
    • Uzreiz lej klāt arī ar cukuru sakultos dzeltenumus un iemaisa karstajā pienā.
    • Mērci atdzesē un pasniedz ar zemeņu olbaltuma saliņām.

     

     

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē