Vērts izmēģināt! Salāti no arbūza mizas

Salāti
13. septembris
Komentēt

Drukāt

Saglabāt

Ierasts, ka uzturā izmantojam tikai arbūza mīksto daļu, bet te kaut kas ļoti neierasts, ko būtu vērts izmēģināt. Protams, ka arbūzs un tā miza pirms tam ir ļoti kārtīgi jānomazgā!

Runa ir nevis par tumšzaļo, pavisam cieto ārējo arbūza apvalku, bet gan tā gaišzaļo daļu, ko ar vieglu rokā kopā ar mizu parasti metam laukā.

Bet nesteidzies to darīt – arbūza zaļajai daļai piemīt gurķa svaigums un kraukšķīgums, taču termiski apstrādāts tas drīzāk atgādina kabaci.

Tas tad arī pasaka priekšā, kā arbūzs izmantojams, proti: ja tvaicē vai sutini dārzeņus, kabača vietā vari piešaut kubiņos vai salmiņos sagrieztu arbūza mizu. Savukārt svaigu, plānās šķēlītēs sagrieztu – gurķa vietā.

Plāni sagriezts, zaļais arbūzs salātiem piešķir svaigumu un priecīgu kraukšķi. Salātos arbūzus labprāt pievieno austrumnieki.

Salāti japāņu gaumē

  • arbūza zaļā daļa
  • ēdamkarote sezama sēkliņu
  • Mērcei: rīsu etiķis un soja vienādās proporcijās, nedaudz cukura

Arbūzu sagriež plānās garenās šķēlēs (vislabāk ar mizojamo nazi). Sēkliņas apgrauzdē. Pagatavo mērci. Visu sajauc kopā.

Salāti vjetnamiešu stilā

  • apmēram 200 g zaļās arbūza daļas
  • viens burkāns
  • sarkanās paprika pāksts
  • čili pāksts (bez sēkliņām)
  • neliela sauja grauzdētu zemesriekstu
  • neliela buntīte svaigas kinzas un piparmētru
  • Mērcei: ēdamkarote sojas, ēdamkarote vīnogu kauliņu eļļas, ēdamkarote laima sulas un neliela šķipsniņa cukura.

Arbūzu, burkānu un paprika sagriež garos salmiņos, zemesriekstus sasmalcina, zaļumus sakapā. Pagatavo mērci un iejauc salātos. 

Lasi citur

0 komentāri

Šobrīd komentāru nav. Tavs viedoklis būs pirmais!

Pievienot komentāru

Lai pievienotu komentāru autorizējies ar Santa.lv profilu vai kādu no šiem sociālo tīklu profiliem.

 

Veselība

Privātā Dzīve

Mans Mazais

Astes

AutoBild.lv

Māja

Receptes

Dārzs