Abonē SANTA+ un saņem astrologa prognozi savam nākamajam gadam!
ABONĒT!
  • Tomātu konfits. Brīnumgardas pārvērtības!

    Delikateses
    Maruta Rampāne
    24. septembris
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Foto: Ieva Andersone
    Konfits jeb lēnā cepšana olīveļļā tomātus pārvērš par koncentrētiem, karamelizētiem supertomātiem, kas vienkāršu makaronu šķīvi vai grauzdētas maizes šķēli spēj padarīt par kaut ko ļoti īpašu. Turklāt tomātu konfitu var sasaldēt arī ziemai!
    Sarežģītība
    Zema
    Izmaksas
    Vidējas
    Sagatavošanās
    10m
    Pagatavošana
    1st 40m
    Kopējais laiks
    1st 50m
    2 vērtējumi
    5/5

    Ieteikumi:

    • Ja vēlies, vari izmantot arī lielākus tomātus. Tos nepieciešams sagriezt divās vai četrās daļās (atkarīgs no izmēra), izņemt mīkstumu un likt eļļā ar griezto pusi uz leju.
    • Ja tomātiņi gadījušies pārāk skābeni, eļļai var pievienot šķipsniņu cukura.
    • Tomātu konfitu var izmantot visur, kur iederētos svaigi tomāti vai tomātu mērce. 
    • Olīveļļa pēc cepšanas ir tikpat garšīga kā paši tomāti, izmanto to salātu un makaronu mērcēs, pārslakot ēdienu pēc gatavošanas vai pasniedz uzkodās ar garšīgu maizi un olīvām!

     

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē