Neapoles Ziemassvētku gardums — Struffoli

Tiekamies pie viena galda
Dagnija Zīverte
19. decembris, 2019
Komentēt

Drukāt

Saglabāt

Foto: Andrejs Ņikiforovs
Šis Neapoles gardums tiek gatavots neskaitāmās ģimenēs visā Itālijā. Bet tikai vienu reizi gadā – Ziemassvētkos. Rīgā dzīvojošais Rafaēle Gaglio atminas, ka bērnībā bieži tincinājis savu mammu: nu kāpēc šito gardumu nevar gatavot arī citās gada dienā? «Tāpēc, ka tā nedara!» mamma vienmēr atbildējusi vienu un to pašu. Un tieši tāpat domā arī daudzas citas itāļu mammas. Katram ēdienam ir sava vieta un savs laiks, un šiem saldajiem bumbuļiem tas ir Ziemassvētku vakara mielasts. 

Nepieciešams:

2 olas un viens olas dzeltenums

250 g miltu

50 g cukura

35 g sviesta

Neitrālas garšas eļļa cepšanai

300 ml šķidra medus

Pagatavošana:

Miltus un cukuru sajauc kopā ar sviestu un samīca drumslainu masu. Pa vienai pievieno olas un samīca mīklu. Ja mīkla ir pārāk lipīga, pievieno vairāk miltu. Saveļ pikā, apklāj un atstāj vēsumā vismaz stundu. Atpūtinātu mīklu rullē branga īkšķa resnuma desiņās, ko savukārt sagriež vienādos apmēram centimetra platuma gabaliņos un saveļ bumbiņās. Tās pa kārtām virs mazas liesmas vāra sakarsētā eļļā – pāris minūtes, līdz smuki sabrūnējušas. Ar putu karoti izzvejo no eļļas un liek uz papīra dvieļiem. Gatavās bumbiņas apviļā medū un krauj kārdinošā saldā kaudzītē. Nereti kaudzītes veido kā torni vai arī kā vainagu.

Lasi citur

0 komentāri

Šobrīd komentāru nav. Tavs viedoklis būs pirmais!

Pievienot komentāru

Lai pievienotu komentāru autorizējies ar Santa.lv profilu vai kādu no šiem sociālo tīklu profiliem.

 

Noderīgi un interesanti

Veselība

Privātā Dzīve

Mans Mazais

Astes

AutoBild.lv

Māja

Receptes

Dārzs