• Siera suflē

    Uzkodas un salāti
    Daina Lapiņa
    19. marts, 2021
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Siera suflē
    Foto: Andrejs Nikiforovs
    Siera suflē
    Gaisīgs, sātīgs un tiiiik gards – suflē ir ēdiens kaifīgām brīvdienu brokastīm, kad nekur nav jāsteidzas un gribas sevi palutināt ar ko īpašu. Izmēģini!
    Sarežģītība
    Vidēja
    Izmaksas
    Lēti
    Sagatavošanās
    20m
    Pagatavošana
    25m
    Kopējais laiks
    45m
    • Divām porcijām kopēju suflē formu iesmērē ar kausētu sviestu, izkaisa ar rīvētu sieru.
    • Karsējot izkausētā sviestā iemaisa miltus, pa daļām lej klāt un iemaisa aukstu pienu, līdz maisījums ir viendabīgs.
    • Turpinot to maisīt, karsē, līdz izveidojas vidēji bieza mērce, uzvāra un no uguns noņem. Pievieno abus sierus, maisa, līdz tie izkūst.
    • Iemaisa arī sāli, piparus, muskatriekstu un sinepes, pa vienam pievieno un iemaisa no olu baltuma atdalītus dzeltenumus.
    • Olu baltumus ar šķipsniņu sāls saputo gaisīgās putās, trešdaļu putu iemaisa pagatavotajā siera mērcē, pārējo uzmanīgi iecilā.
    • Masu liek sagatavotajā formā līdz augšmalai, nolīdzina, pēc vēlēšanās var vēl pārkaisīt ar rīvētu sieru. Liek krāsnī, 180 grādu temperatūrā cep apmēram 25 minūtes – zeltainu un uzpūtušos. Tūlīt karstu pasniedz.
    • Suflē var dalīt divās atsevišķās porcijās un cept īsāku laiku. Mīklai pēc patikas var pievienot vēl citas garšvielas un garšaugus, pasniegt ar zaļumiem, dārzeņu salātiem, sāļajām mērcēm.

    0 komentāri

    Šobrīd komentāru nav. Tavs viedoklis būs pirmais!

    Pievienot komentāru

    Lai pievienotu komentāru autorizējies ar Santa.lv profilu vai kādu no šiem sociālo tīklu profiliem.

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē