Siera suflē

Brīvdienas
Daina Lapiņa
19. marts
Komentēt

Drukāt

Saglabāt

Siera suflē
Foto: Andrejs Nikiforovs
Siera suflē
Gaisīgs, sātīgs un tiiiik gards – suflē ir ēdiens kaifīgām brīvdienu brokastīm, kad nekur nav jāsteidzas un gribas sevi palutināt ar ko īpašu. Izmēģini!
Sarežģītība
Vidēja
Izmaksas
Lēti
Sagatavošanās
20m
Pagatavošana
25m
Kopējais laiks
45m
  • Divām porcijām kopēju suflē formu iesmērē ar kausētu sviestu, izkaisa ar rīvētu sieru.
  • Karsējot izkausētā sviestā iemaisa miltus, pa daļām lej klāt un iemaisa aukstu pienu, līdz maisījums ir viendabīgs.
  • Turpinot to maisīt, karsē, līdz izveidojas vidēji bieza mērce, uzvāra un no uguns noņem. Pievieno abus sierus, maisa, līdz tie izkūst.
  • Iemaisa arī sāli, piparus, muskatriekstu un sinepes, pa vienam pievieno un iemaisa no olu baltuma atdalītus dzeltenumus.
  • Olu baltumus ar šķipsniņu sāls saputo gaisīgās putās, trešdaļu putu iemaisa pagatavotajā siera mērcē, pārējo uzmanīgi iecilā.
  • Masu liek sagatavotajā formā līdz augšmalai, nolīdzina, pēc vēlēšanās var vēl pārkaisīt ar rīvētu sieru. Liek krāsnī, 180 grādu temperatūrā cep apmēram 25 minūtes – zeltainu un uzpūtušos. Tūlīt karstu pasniedz.
  • Suflē var dalīt divās atsevišķās porcijās un cept īsāku laiku. Mīklai pēc patikas var pievienot vēl citas garšvielas un garšaugus, pasniegt ar zaļumiem, dārzeņu salātiem, sāļajām mērcēm.

0 komentāri

Šobrīd komentāru nav. Tavs viedoklis būs pirmais!

Pievienot komentāru

Lai pievienotu komentāru autorizējies ar Santa.lv profilu vai kādu no šiem sociālo tīklu profiliem.

 

Veselība

Vairāk

Receptes

Vairāk

Privātā Dzīve

Vairāk

Ieva

Vairāk

Mans Mazais

Vairāk

Māja un Dārzs

Vairāk

AutoBild.lv

Vairāk

Astes

Vairāk

Klubs

Vairāk

Santa+