• Siera groziņi Vecgada vakaram

    Uzkodas un salāti
    Ievas Virtuve
    Ievas Virtuve
    30. decembris, 2022
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Svētku groziņi
    Foto: No izdevniecības "Žurnāls Santa" arhīva
    Svētku groziņi
    Elegantākie un gardākie siera groziņi, kādus būsiet nobaudījuši! Groziņus var nopirkt jau gatavus, bet pildījumu pagatavot.
    Sarežģītība
    Vidēja
    Izmaksas
    Vidējas
    Sagatavošanās
    30m
    Pagatavošana
    30m
    Kopējais laiks
    1st
    • Sieru sarīvē, sajauc ar pārējām mīklas sastāvdaļām, veikli samīca stingrā mīklā. Pēc vajadzības, ja mīkla liekas pārāk cieta, pievieno 1–2 ēdamkarotes auksta ūdens. Mīklu saveļ bumbā, uz 30 minūtēm liek aukstumā.
    • Tad to pa piciņai ņem un ar pirkstiem iespiež ar eļļu iesmērētās minigroziņu veidnītēs. Tās izklāj ar mīklu plānā kārtā, ar dakšiņu sadursta, lai cepoties neuzpūšas. Iznāk apmēram 20 minigroziņi.
    • Veidnītes liek cepampannā, krāsnī 200 grādu temperatūrā groziņus cep zeltainus, bet nepārcep brūnus. Padzesētus groziņus no veidnītēm izgāž, atdzesē, slēgtā traukā vai maisiņā ledusskapī uzglabā līdz pildīšanai. 
    • Pildījumam zilo sieru sadrupina, brī sagriež mazos gabaliņos, sajauc ar saldo krējumu, sierus nedaudz sašķaidot, iemaisa sadrupinātus riekstus, mazos gabaliņos sagrieztus kaltētos tomātus un daļu uz pusēm pārgrieztu vīnogu. 
    • Maisījumu pilda groziņos, grezno ar vīnogu un valriekstu pusītēm, papildina ar zaļumiem pēc patikas.

     

     

    0 komentāri

    Šobrīd komentāru nav. Tavs viedoklis būs pirmais!

    Pievienot komentāru

    Lai pievienotu komentāru autorizējies ar Santa.lv profilu vai kādu no šiem sociālo tīklu profiliem.

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē