Siera groziņi Vecgada vakaram

Siera ēdieni
Ievas Virtuve
31. decembris, 2020
Komentēt

Drukāt

Saglabāt

Svētku groziņi
Foto: No izdevniecības "Žurnāls Santa" arhīva
Svētku groziņi
Elegantākie un glaunākie groziņi, kādus būsiet nobaudījuši!
Sarežģītība
Vidēja
Izmaksas
Vidējas
Kopējais laiks
20m
  • Sieru sarīvē, sajauc ar pārējām mīklas sastāvdaļām, veikli samīca stingrā mīklā. Pēc vajadzības, ja mīkla liekas pārāk cieta, pievieno 1–2 ēdamkarotes auksta ūdens. Mīklu saveļ bumbā, uz 30 minūtēm liek aukstumā.
  • Tad to pa piciņai ņem un ar pirkstiem iespiež ar eļļu iesmērētās minigroziņu veidnītēs. Tās izklāj ar mīklu plānā kārtā, ar dakšiņu sadursta, lai cepoties neuzpūšas. Iznāk apmēram 20 minigroziņi.
  • Veidnītes liek cepampannā, krāsnī 200 grādu temperatūrā groziņus cep zeltainus, bet nepārcep brūnus. Padzesētus groziņus no veidnītēm izgāž, atdzesē, slēgtā traukā vai maisiņā ledusskapī uzglabā līdz pildīšanai. 
  • Pildījumam zilo sieru sadrupina, brī sagriež mazos gabaliņos, sajauc ar saldo krējumu, sierus nedaudz sašķaidot, iemaisa sadrupinātus riekstus, mazos gabaliņos sagrieztus kaltētos tomātus un daļu uz pusēm pārgrieztu vīnogu. 
  • Maisījumu pilda groziņos, grezno ar vīnogu un valriekstu pusītēm, papildina ar zaļumiem pēc patikas.

0 komentāri

Šobrīd komentāru nav. Tavs viedoklis būs pirmais!

Pievienot komentāru

Lai pievienotu komentāru autorizējies ar Santa.lv profilu vai kādu no šiem sociālo tīklu profiliem.

 

Veselība

Vairāk

Receptes

Vairāk

Privātā Dzīve

Vairāk

Ieva

Vairāk

Mans Mazais

Vairāk

Māja un Dārzs

Vairāk

AutoBild.lv

Vairāk

Astes

Vairāk

Klubs

Vairāk

Santa+