- Miltus samaisa ar cepamo pulveri, sodu, kanēli un sāli.
- Citā traukā sakuļ olas ar abiem cukuriem, eļļu, vaniļas cukuru, paniņām vai kefīru, pievieno sīkās skaidiņās sarīvētus burkānus un kokosriekstu pārslas.
- Lēni un uzmanīgi iemaisa miltu sajaukumu un mīklu liek 20 centimetru lielā veidnē ar noņemamu malu, kuras dibenā ir ieklāts cepamais papīrs un malas izsmērētas ar sviestu.
- Nolīdzina, vidusdaļu nedaudz padziļinot, un liek krāsnī. 170 grādu temperatūrā cep 65–70 minūtes.
- Padzesētu no veidnes izņem un atdzesētu horizontāli sagriež trijās plāksnēs, virsējai nogriež un nolīdzina pacēlumu, kas radies cepoties.
- Kamēr biskvīts cepas un atdziest, pagatavo krēmu. Olas sakuļ ar cukuru, vaniļas cukuru, iejauc miltus un pamazām iemaisa pienu, pamatīgi izkuļ miltu kunkuļus.
- Maisījumu lej katliņā un nelielā karstumā, nepārtraukti maisot, karsē, līdz tas sabiezē un tik tikko uzvārās.
- Apmaisot atdzesētā vārītajā krēmā iecilā stingri saputotu saldo krējumu un klāj starp biskvīta plāksnēm, tur liek arī pusi no zemenēm, kas sagrieztas šķēlītēs.
- Daļu krēma atstāj kūkas virspusei un vieglai malu pārziešanai.
- Kūku grezno ar veselām un uz pusēm pārgrieztām zemenēm, vijolīšu un atraitnīšu ziediņiem.
Vasarīgā burkānu un kokosriekstu kūka ar zemenēm
Burkānu kūka
30. aprīlis, 2019
Komentēt

Foto: Andrejs Nikiforovs
Biskvīta kūka, kuras tekstūrai un garšai īpašu niansi piešķir kokosriekstu skaidiņas, bet zemeņu un ziedu garnējums rada īsti vasarīgu noskaņu.