Vasarīgā burkānu un kokosriekstu kūka ar zemenēm

Burkānu kūka
Daina Lapiņa
30. aprīlis
Komentēt

Drukāt

Saglabāt

Foto: Andrejs Nikiforovs
Biskvīta kūka, kuras tekstūrai un garšai īpašu niansi piešķir kokosriekstu skaidiņas, bet zemeņu un ziedu garnējums rada īsti vasarīgu noskaņu.
Sarežģītība
Augsta
Personas
8
Izmaksas
Vidējas
Sagatavošanās
30m
Pagatavošana
1st 30m
Kopējais laiks
2st
  • Miltus samaisa ar cepamo pulveri, sodu, kanēli un sāli.
  • Citā traukā sakuļ olas ar abiem cukuriem, eļļu, vaniļas cukuru, paniņām vai kefīru, pievieno sīkās skaidiņās sarīvētus burkānus un kokosriekstu pārslas.
  • Lēni un uzmanīgi iemaisa miltu sajaukumu un mīklu liek 20 centimetru lielā veidnē ar noņemamu malu, kuras dibenā ir ieklāts cepamais papīrs un malas izsmērētas ar sviestu.
  • Nolīdzina, vidusdaļu nedaudz padziļinot, un liek krāsnī. 170 grādu temperatūrā cep 65–70 minūtes.
  • Padzesētu no veidnes izņem un atdzesētu horizontāli sagriež trijās plāksnēs, virsējai nogriež un nolīdzina pacēlumu, kas radies cepoties.
  • Kamēr biskvīts cepas un atdziest, pagatavo krēmu. Olas sakuļ ar cukuru, vaniļas cukuru, iejauc miltus un pamazām iemaisa pienu, pamatīgi izkuļ miltu kunkuļus.
  • Maisījumu lej katliņā un nelielā karstumā, nepārtraukti maisot, karsē, līdz tas sabiezē un tik tikko uzvārās.
  • Apmaisot atdzesētā vārītajā krēmā iecilā stingri saputotu saldo krējumu un klāj starp biskvīta plāksnēm, tur liek arī pusi no zemenēm, kas sagrieztas šķēlītēs.
  • Daļu krēma atstāj kūkas virspusei un vieglai malu pārziešanai.
  • Kūku grezno ar veselām un uz pusēm pārgrieztām zemenēm, vijolīšu un atraitnīšu ziediņiem.

Lasi citur

0 komentāri

Šobrīd komentāru nav. Tavs viedoklis būs pirmais!

Pievienot komentāru

Lai pievienotu komentāru autorizējies ar Santa.lv profilu vai kādu no šiem sociālo tīklu profiliem.

 

Veselība

Privātā Dzīve

Mans Mazais

Astes

AutoBild.lv

Māja

Receptes

Dārzs