Pussaldais plūmju vīns

Mājas vīns
2. septembris
Komentēt

Drukāt

Saglabāt

Pussaldais plūmju vīns recepte
Limbažu novada Jokās vīns tiek darīts kopš 2000. gada. To vīndaris Anglijas latvietis Džons Brauns dalās savā pussaldā plūmju vīna receptē, lai šajā praksē roku iemēģinātu arī tu!
Sarežģītība
Augsta
Izmaksas
Augstas

Recepte 20 l balonam:

 

Padomi:

  • Vīnu bojā divas lietas – baktērijas un skābeklis. Viena no svarīgākajām lietām vīna darīšanā ir tīrības ievērošana.
  • Kādreiz rūgšanas process nesākas vai apstājas par agru. Varbūt ir par daudz cukura – tad vīnu var atšķaidīt ar ūdeni un pievienot vēl raugu. Ja vieta par vēsu, vīns jāpārvieto siltākā vietā, un otrādi. Vēl kādreiz var pielikt papildu rauga barību vai raugu. Bet, kad sāk rūgt, vīnu lieki netraucē!
  • Ir augļi un ogas, no kurām labi sanāk tīrs vīns – piemēram, vīns tikai no upenēm, tīrs ābolu, ķiršu vai plūmju vīns. Savukārt jāņogas labāk garšo ar kaut ko kopā, piemēram, ar upenēm, dzērvenēm vai mellenēm. Brūklenes arī – vienas pašas vīnam tās ir pārāk rūgtas, bet kopā ar āboliem vai bērzu sulu – ļoti labas! Sausajam sarkanvīnam ļoti piemērotas ir mellenes.

Lasi citur

0 komentāri

Šobrīd komentāru nav. Tavs viedoklis būs pirmais!

Pievienot komentāru

Lai pievienotu komentāru autorizējies ar Santa.lv profilu vai kādu no šiem sociālo tīklu profiliem.

 

Veselība

Privātā Dzīve

Mans Mazais

Astes

AutoBild.lv

Māja

Receptes

Dārzs