Franču cepumi madeleines

Madeleines cepumi visgardākie ir drīz pēc izcepšanas, kad tie ir perfektā konsistencē – kaut kas starp mafinu un cepumu. Ārpusē kraukšķīgi, vidū mīksti.
Cepumi
Kristīne Vilīte
25. aprīlis

Drukāt

Saglabāt

Foto: Andrejs Nikiforovs
Sarežģītība
Vidēja
Personas
20 cepumi
Izmaksas
Lēti
Sagatavošanās
40m
Pagatavošana
10m
Kopējais laiks
50m

1. Sviestu izkausē.

2. Abu veidu miltus sajauc kopā ar cepamo pulveri.

3. Olas saputo ar cukuru.

4. Pievieno vaniļu, citrona miziņu un sulu.

5. Olu masai pamīšus liek klāt miltus un kausēto sviestu.

6. Madeleinu pannu ieziež ar sviestu.

7. Mīklu atpūtina ledusskapī 15–20 minūtes, tad pilda veidnītēs līdz pusei.

8. Cep 180 grādos apmēram 6–8 minūtes, bet viss atkarīgs no krāsns, kurā cep. Cepumi ir gatavi, kad tie uzpūtušies, aizpildījuši visu veidni un kļuvuši zeltaini.

* Ja nav speciālās pannas, cepumus var cept riekstiņu vai citu cepumu veidnēs. Var izmantot arī mazas mafinu formiņas.

* Ja cep lielās madeleines, tās var pildīt, izmantojot konditorejas šļirci. Labi garšo gan ar vārīto krēmu, gan šokolādi vai ievārījumu.

* Mandeļu milti piedod cepumiem īpašāku garšu un drupanāku konsistenci, bet cepumus droši var cept arī bez tiem.

* Cepuma vienu pusi var noglazēt: sagatavo glazūru (izkausēta šokolāde un nedaudz saldā krējuma), iemērc cepumu līdz pusei šokolādē, notecina un ļauj sastingt.

* Vislabāk cepumus apēst 2–3 dienu laikā, vēlāk tie sakalst, bet tad tos var pamērcēt tējā vai pienā.

* Ja cep silikona pannā, to nav nepieciešams ieziest ar sviestu.

Lasi citur

0 komentāri

Šobrīd komentāru nav. Tavs viedoklis būs pirmais!

Pievienot komentāru

Lai pievienotu komentāru autorizējies ar Santa.lv profilu vai kādu no šiem sociālo tīklu profiliem.

 

Veselība

Privātā Dzīve

Mans Mazais

Astes

AutoBild.lv

Māja

Receptes

Dārzs