• Pavlovas ar kokosriekstu krēmu un mango biezeni

    Deserti
    Ievas Virtuve
    Ievas Virtuve
    27. maijs, 2022
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    **Pavlovas** ar kokosriekstu krēmu un mango biezeni
    Foto: Andrejs Ņikiforovs
    **Pavlovas** ar kokosriekstu krēmu un mango biezeni
    Vegānisks deserts, ko noteikti vērts izmēģināt! tas ir liess, vienkārši pagatavojams un nekaitēs slaidajai līnijai. Recepte gan prasa nedaudz pacietības, taču nav jābūt konditoram, lai ar to tiktu galā.
    Sarežģītība
    Zema
    Izmaksas
    Lēti
    Sagatavošanās
    3st 20m
    Pagatavošana
    30m
    Kopējais laiks
    3st 50m

    1. Pagatavo Pavlovu pamatnes. Konservētajiem turku zirņiem nolej šķidrumu, akvafabu, un to ievieto ledusskapī atdzesēties uz 2 stundām vai līdz brīdim, kad tas pilnībā atdzisis. Šķidrumu ielej lielā bļodā un sāk putot ar mikseri, pievieno ābolu vai baltvīna etiķi. Puto 8–10 minūtes, līdz iegūta stingra balta masa (ja, bļodu apgriežot otrādi, masa kaut nedaudz noslīd, tā vēl nav pietiekami saputota). Lēnām, pa ēdamkarotei, sāk pievienot cukuru un puto vēl 10–15 minūtes. Masai jākļūst stingrai un spīdīgai. Iecilā kukurūzas cieti. Saputoto masu ar ēdamkaroti kārto uz cepešpannas, kas noklāta ar cepampapīru, 8–10 cm lielās ligzdiņās (no pagatavotā masas daudzuma sanāk 8–10 Pavlovas). Liek cepties līdz 130 grādiem uzkarsētā krāsnī uz 60–70 minūtēm. Krāsni izslēdz un atstāj durtiņas nelielā šķirbiņā. Ļauj Pavlovām pilnībā atdzist (1–2 stundas) un tikai tad tās izņem no krāsns. Cepšanas laikā svarīgi krāsns durtiņas nevirināt.

    2. Mango nomizo, sagriež un liek blenderī. Blendē, līdz iegūta viendabīga masa. Ja vēlas, var pievienot citronskābi vai cukuru, lai biezeni padarītu saldāku vai, gluži otrādi, piešķirtu tam skābumu.

    3. Kokosriekstu krēmam jābūt aukstam. Vislabāk to uz nakti atstāt ledusskapī. Ja krēmu gatavo no kokospiena, gatavošanai jāņem tikai baltā, stingrā piena daļa, kas uzslāņojas kārbiņas augšpusē. Kokospienu liek bļodā un puto ar mikseri, pievienojot pūdercukuru. Puto, līdz krēms kļuvis stingrs un gaisīgs (līdzīgi kā putukrējums).

    4. Pavlovu pamatni liek uz šķīvja, pa virsu kārto mango biezeni, kokosriekstu krēmu, sagrieztas zemenes, ogas, augļus, piparmētru, pārkaisa ar pistācijām. Vislabāk Pavlovas garnēt tieši pirms pasniegšanas.

     

    * Pavlovas, kas gatavotas no akvafabas (konservētu turku zirņu šķidruma) ir cimperlīgas tikai ar to, ka to cepšanas process ir visai laikietilpīgs, taču tas ir vienkāršs. Šis ir iemesls, kāpēc vislabāk pagatavot Pavlovu pamatnes iepriekšējā vakarā pirms viesībām, jo, ja pamatnes ir pagatavotas, pildījums un dekorēšana aizņem mazāk par pusstundu.

    * Šī recepte ir lieliska ar to, ka tā ir ļoti viegli pielāgojama un pārvēršama dažādos citos desertos. Lielisks variants ir saldējums, kam pa virsu kārto kokosriekstu krēmu, zemenes, sadrupinātas Pavlovu pamatnes un piparmētru. Pavlovu masu var izmantot arī vegānisko bezē cepumu cepšanai, pievienojot nedaudz sasmalcinātu riekstu. Un, protams, neizmantotos turku zirņus var pārvērst humosā, kas ir lielisks sabiedrotais uzkodu platei.

     

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē