Abonē SANTA+ un saņem astrologa prognozi savam nākamajam gadam!
ABONĒT!
  • Pasakaini gardais melleņu pīrāgs

    Deserti
    Daina Lapiņa
    25. jūnijs, 2023
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Melleņu pīrāgs
    Foto: Andrejs Ņikiforovs
    Melleņu pīrāgs
    Maigs, sulīgs vasaras melleņu pildījums kraukšķīgā, drupenā mīklas garoziņā. Īsts vasaras vidus gardums!
    Sarežģītība
    Vidēja
    Izmaksas
    Vidējas

     

    • Sviestu sagriež mazos kubiņos, kopā ar miltiem un sāli saberž graudainu.
    • Lej klāt 3–4 ēdamkarotes ūdens – ja vajag, vairāk, bet tikai tik daudz, lai, to iemaisot un saspiežot, mīkla turas kopā.
    • Saveltu bumbā un ietītu plēvē mīklu uz 30 minūtēm noliek ledusskapī.
    • Mīklu pārdala uz pusēm, vienu daļu izrullē aplī, ar to izklāj 20 cm lielu veidni (šķīvi), lieko mīklu gar malu nogriež. Kamēr gatavo pildījumu, veidni liek ledusskapī.
    • Cukuru, cieti, rīvētu citrona miziņu un garšvielas sajauc lielā bļodā.
    • Ber klāt ogas un uzmanīgi iemaisa, lai visas pārklājas. Ja izmanto saldētas mellenes, tās atlaidina un radušos sulu notecina.
    • Pildījumu liek mīklas pamatnē.
    • Otru mīklas daļu arī  izrullē veidnes lieluma aplī, sagriež 6 vienāda platuma joslās.
    • Pāri pildījumam pa vidu klāj vienu no garākajām joslām, tai katrā pusē ar atstarpi pa vienai īsākai.
    • Lai izveidotu pinumu, joslas vienā galā cieši piespiež pamatnes mīklai, vidējo atliec, abām malējām pāri klāj vienu no atlikušajām īsākajām joslām un virsū uzliec vidējo, atliekto joslu.
    • Atliec abas malējās joslas, pārklāj vidusjoslai pāri otru garo joslu, uzliec virsū atliektās un tāpat nobeidz ar pēdējo, īso joslu, atkal atliecot garo joslu.
    • Lai pinums izskatītos interesantāk, joslas var veidot šaurākas, tās pa vidu pārgriežot un, liekot pa divām kopā ar pavisam mazu atstarpīti, veidojot pinumu. Joslu galus nostiprina, stingri piespiežot pamatnei.
    • Maliņu pēc patikas ar pirkstiem paveido vai, ar dakšiņu piespiežot, veido rakstiņu.
    • Maliņu un joslas pārsmērē ar olas dzeltenumu, kas sakults ar krējumu.
    • Cep 200 grādu temperatūrā 20 minūtes, karstumu samazina, 180 grādos cep vēl 30–40 minūtes. Sagriež atdzesētu.

     

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē